Annons

Prolog tar åtta elitlag till Södan inför säsongen

Sport • Publicerad 8 juli 2008

I början av september får den handbollssugne en praktmöjlighet att orientera sig i skånsk elithandboll inför seriestarten.

Träningsturneringen Prologen startade förra året men då utan IFK Trelleborg. I år deltar IFK tillsammans med Ystad IF, HK Malmö, IFK Kristianstad, LUGI, H43, OV Helsingborg och IFK Ystad.

Annons

De tre sistnämnda lagen ingår i IFK:s grupp som kommer spelas i Söder-slättshallen.

Samma lokal är bokad för finaldagen, hela turneringen spelas 4-7 september.

Det är en tillfällighet att Södan kommer att vara spelplats för så många matcher. IFK Trelleborg har inget med arrangerandet att göra, förklarar sportchef Patric Sandblom. Men han tror inte att matcherna kommer säga så mycket om säsongens fortsättning.

– Det kommer väl bli ett internt test för att se hur det funkar i laget. Om det blir 10 upp eller 10 ned i en match spelar nog väldigt liten roll för nästa möte. Men det är bra för uppmärksamheten för handbollen i Skåne.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons