Annons

Professorn tar över

TFF-årsmötet valde enhälligt Per-Anders Abrahamsson till ny ordförande och det är säkert unikt i hela fotbollsvärlden - att en professor tar över rodret i en elitklubb.
Sport • Publicerad 11 februari 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Allehanda ställde fem snabba TFF-frågor till honom: TFF:s bästa värvning? - Rune Andersson - helt klart. Vilket engagemang! TFF:s sämsta värvning? - Tillsammans med juggarna måste jag nämna "Micke" Rönnberg. Hur går det i år? - Det ser mycket bra ut och jag har inte sett en sådan stämning i omklädningsrummet på flera år och knappt sedan 1994. Något du tänker förändra som ordförande? - Det gäller att lyfta fram TFF-själen och det får inte bli för mycket affärsfolk och för lite fotbollsfolk i ledningen. Vi måste få en balans. Storklubben Juventus lär ju vara skyldig TFF en stor summa pengar, efter Andreas Isakssons övergång till Djurgården. Vad händer? - Vår äldste son, Hans, studerar ekonomi i England och han har plockat fram ett underlag i frågan och vi har nu anlitat en schweizisk advokat, eftersom Fifa och Uefa lyder under schweizisk lagstiftning och därmed är vi också inne på rätt spår. Lennart Johansson är säker på att vi kommer att få våra pengar och det handlar om cirka åtta miljoner svenska kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons