Annons

Prestation går före resultat i TFF-cupen

TFF-cupen spelades i helgen för 27:e gången och här handlar det om de allra yngsta fotbollsspelarna som är i farten.
Sport • Publicerad 6 november 2005
TFF-aren, nioårige Freddy Brorsson, kämpade väl i matchen mot Vintrie och här är han på väg mot mål. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
TFF-aren, nioårige Freddy Brorsson, kämpade väl i matchen mot Vintrie och här är han på väg mot mål. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 
Dennis Bogojevski gjorde mål för TFF i matchen mot Mabi.
Dennis Bogojevski gjorde mål för TFF i matchen mot Mabi.Foto: 
Ludwig Jonsson i Östra Torps mål storspelade i matchen mot Kvarnby och Ludwig var en av alla fotbollssugna nioåringar som deltog i TFF-cupen.
Ludwig Jonsson i Östra Torps mål storspelade i matchen mot Kvarnby och Ludwig var en av alla fotbollssugna nioåringar som deltog i TFF-cupen.Foto: 
Ali Avdyli såg fram emot TFF-cupen och kunde knappt somna kvällen före. Mot Vintrie inledde han som TFF-målskytt!
Ali Avdyli såg fram emot TFF-cupen och kunde knappt somna kvällen före. Mot Vintrie inledde han som TFF-målskytt!Foto: 
Gislövs Lukas Mamger var en av många fotbollskämpar i Gislövs nioårslag. Här försöker Lukas erövra bollen i matchen mot Oxie.
Gislövs Lukas Mamger var en av många fotbollskämpar i Gislövs nioårslag. Här försöker Lukas erövra bollen i matchen mot Oxie.Foto: 

Fredagen inleddes med spel för tolvåringarna och där vann danska Hellerup finalen mot BK Astrio från Söndrum.

Lördagen ägnades åt spel med tio- och elvaåringar och här kom också den enda hemmasegern. Det var TFF:s elvaåringar som besegrade Husie med 3–2 i finalen. I tioårsklassen blev det även danskt i topp och här var Virum/Sorgenfri totalt överlägset och vann med 4–1 mot Vintrie i finalen. Vintrie hade då besegrat IFK Trelleborg i semifinalen.

Annons

Under lördagen spelade även åttaåringarna och även om det bjöds på trevlig underhållning av många lovande fotbollsspelare i de äldre klasserna, så var det bland de allra yngsta som den sanna fotbollsglädjen infann sig på riktigt i Söderslättshallen. Bland sju-, åtta- och nioåringar koras ingen segrare och här ska också prestation gå före resultat.

– Vi har deltagit i andra cuper och där noterar man heller inga rusultat och jag blev därför lite förvånad, när jag såg att man gjorde det här, menar Nicklas Jakobsson, som är en av ledarna bakom Östra Torps nioårslag.

Rekommendationerna kommer från Fotbollförbundet och även om man alltså i TFF-cupen noterar resultaten på en väggtavla utanför hallen, så räknas i alla fall inga tabeller fram.

Östra Torps pojkar kämpade väldigt väl mot Vintrie, Kvarnby och TFF och oavsett resultat, så verkade de flesta väldigt nöjda. En av dessa var duktige målvakten, Ludwig Jonsson. En annan som gladdes mycket över spel i TFF-cupen var Ali Avdyli, som spelar i just TFF och där som nioåring:

– Jag kunde knappt somna i går kväll och i morse vaknade jag redan klockan sju, inleder Ali – precis före matchen mot Vintrie.

Ali berättar att han går på Centralskolan och att han tränar fotboll två gånger i veckan och att det är lika roligt varje gång. Han har spelat fotboll i fyra år och han har bland annat pappa, Ziyat, som tränare. När det gällere favoritspelare har Ali en bestämd:

– Ronaldinho!

Född i Sverige men med turkisk bakgrund har han också andra favoritlag än de "vanliga":

– Jag gillar både Fenerbache och Galatasaray i Turkiet.

När matchen mot Vintrie väl kom igång var det också Ali Avdyli som gjorde 1–0. Ali hade sedan även ett skott i ena stolproten och till sist vann också TFF den jämna matchen med 2–1. Andras målet för TFF gjordes av Simon Gidlöf. Vintriespelarna kämpade väl så mycket och alla på planen var fyllda av energi. – Vi försöker vara så rättvisa som möjligt, när det gäller speltiden men ibland blir det svårt, när någon helt enkelt vägrar spela till exempel back, förklara Vintrieledaren, Lennart Lindskogen, efter matchen mot TFF.

Annons

De allra minsta, sjuåringarna, höll visserligen till i B-hallen i går men stämningen var densamma där. Fotbollsglädje rakt över!

Matchen Skanör/Falsterbo–Kvarnby var typisk för åldersklassen och under långa stunder fanns alla utom målvakterna där bollen var. Att det blev mål i den matchen var nog mest skörden av slumpen.

Målskörden under TFF-cupen var riklig och det ena målet var väl ibland vackrare än det andra men allra mest minns man just den sanna fotbollsglädjen. Och den fanns på bred front!

Sigge Hansson

0410–545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons