Annons

Pressat TFF räddade en poäng

Från att under nästan ett helt år ha haft förtvivlat svårt i tävlingsmatcher har TFF på bara en vecka vunnit två och spelat en oavgjord. Det är det positiva. Det negativa är att Degerfors var det bättre laget i 0-0-matchen på Stora Valla.
Sport • Publicerad 25 april 2005
TFF hade det tufft mot ett taggat Degerfors och svarade för en svag insats. Jens Sloth får ge sig i duell med hemmalagets Jonas Lindskog. @08 Bildbyline:BILD: Jimmy Wixtröm/PRB
TFF hade det tufft mot ett taggat Degerfors och svarade för en svag insats. Jens Sloth får ge sig i duell med hemmalagets Jonas Lindskog. @08 Bildbyline:BILD: Jimmy Wixtröm/PRBFoto: 

Degerfors kom till spel med en 4-5-1"uppställning i hemmapremiären på Stora Valla.

Det överraskade gästerna från Trelleborg en smula.

Annons

– Vi var förvarnade om en tuff match i dag. Nykomlingar i en hemmapremiär brukar borga för bra inställning hos hemmalaget. Jag tycker inte att vi kom upp i någon vidare kvalitet i vårt spel. Det var långsamt, smått och omständligt passningsspel och vi lyckas ej slå sönder deras femmannamittfält, säger Conny Karlsson.

TFF startade med samma uppställning som i hemmapremiären men det anfallsspel som då gav tre mål lyste med sin frånvaro den här söndagen i Degerfors.

TFF skapade en riktigt bra chans i första halvlek. Det var Jimmie Augustsson som " elegant framspelad av Jens Sloth " fick läget någon meter in i straffområdet men Degerforsmålvakten Sebastian Karlsson räddade.

Degerfors hade ett par halvchanser, bland annat en frispark som strökRichard Richardssons vänstra stolpe. TFF:s forwards Stephen Ademolu och Emil Mårtensson löpte men fick sällan några riktigt bra bollar att jobba med.

– Forwards får inte riktigt tag i bollen. Vi tappar för mycket boll på mittplan. Anfallen blir för korta och bollen kommer snabbt tillbaka igen, säger Conny.

Playmakern Jonas Bjurström kom inte in i matchen på samma sätt som ipremiären mot Frölunda och utan en Bjurström som kan komma rättvänd och fördela bollar till forwards och yttrar blir TFF:s anfallsspel tandlöst.

– Han (Bjurström) gör ett bra jobb i organisationen. Men jag har en känsla av att han överarbetar lite i vissa lägen. Han söker den där smarta passningen i stället för att kanske spela enkelt, få tillbaka och sedan hitta yta, säger Conny.

I andra halvlek blev anfallsspelet bättre närNiklas Nordgren kom in i stället för Emil Mårtensson och Patrik Redo flyttades upp på topp. Detta hände med halvtimmen kvar. Forwardspositionen tycks vara Redos bästa.

– Som forward har jag kortare sträckatill mål ochdet är man-man jag ska spela. Och jag ochStephen kan varandra så det kändes bra. Patriks och TFF:s stora chans kom i den 67:e minuten. Efteren soloräd kom han in i straffområdetlite till höger och fick på en rätt bra träff "men Sebastian Karlsson kunde rädda.

– Jag kom in bra i straffområdet och sköt lågt, som jag brukar göra. Jag borde kanske ha skjutit högre den här gången, säger han.

Annons

När Alexander Steen kommer tillbaka (rapporterna angående skadan går i dur) finns ingen anledning att ha Patrik Redo på kanten och med Redo på topp och"Alex" på kanten har TFF:s anfallsspel förutsättningar att bli mer mångfacetterat.

– Anfallsspelet blev friskare när Patrik flyttades upp i anfallsposition. Emil spelade sin tredje match på en vecka och när man är så ung och grön är det inte lätt att prestera i varje match, säger Conny Karlsson. I andra halvlek var TFF riktigt illa ute vid ett par tillfällen. Degerfors talangfulle forward Ola Toivonen, som byttes inbara minuter in i matchen då Jimmy Rajalas ljumskskada gick upp,hade flera fina lägen och i slutet prickade Degerfors inhoppare Tobias Sohlberg ribbans undersida med en frispark.

– Vi släpper inte in något mål i dag heller men det är första gången, både tränings- och tävlingsmatcher inräknat, som vi är så illa ute, säger TFF-tränaren som inte heller tyckte att backlinjen riktigt stod att känna igen.

En del att förbättra alltså.

Det positiva är förstås att förlustnollan är intakt och att laget fortfarande inte släppt in mål.

Conny Karlsson var nöjd med poängen.

– Vi har ju pratat om att bli stabila i superettan och vi tar en poäng i en svår bortamatch i dag, trots att vi inte är hundraprocentiga.

Jonas Gustafsson

FOTBOLL DEGERFORS
FOTBOLL DEGERFORS
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons