Annons

Premiärprogrammet klart för Söderslätts småklubbar

I division fyra finns inget lag från Trelleborg med 2009 men väl BK Näset och Vellinge IF. Tillsammans med Svedala IF utgör dessa klubbar det lokala inslaget.
Sport • Publicerad 22 december 2008
Östra Torp – här med skyttekungen Anders Nilsson i spetsen i en match mot Västra Ingelstad tidigare i år – stormar vidare och återfinns i division fem nästa år. I premiären möter man Anderslöv i ett spännande derby på Smygehamns IP. Arkivbild: Albin Brönmark
Östra Torp – här med skyttekungen Anders Nilsson i spetsen i en match mot Västra Ingelstad tidigare i år – stormar vidare och återfinns i division fem nästa år. I premiären möter man Anderslöv i ett spännande derby på Smygehamns IP. Arkivbild: Albin BrönmarkFoto: 

Alla tre lagen inleder borta, där Näset spelar på Smörlyckan mot Lunds SK, Vellinge i Ystad mot YIF och Svedala inleder vid foten av Romeleåsen i Genarp.

– Lunds SK är en ny bekantskap för oss och det ska bli spännande. Vi hade önskat att börja borta, eftersom vi i BK Näset arrangerar en stor ungdomsturnering under påskhelgen, meddelar tränaren, Jonas Brorsson.

Annons

Den 13:e april är satt som matchdatum för den första spelomgången i division fyra och det handlar då om annandag påsk.

I division fem spelar Skanör/Falsterbo i den sydvästra serien och inleder där borta mot Bara. Den södra femman är väl kanske långt mer intressant för Söderslätts del i stort och anledningen går att finna i Östra Torp och Anderslöv. Två härliga derbyn är att vänta men också förhoppningsvis en kamp i serietoppen för åtminstone ett av lagen.

Det är lite "tvärtom-stämning" i de båda lägren, där ju Östra Torp vann division sex i år och där man också satsat rejält inför comebacken i femman. Boik däremot missade kvalet till division fyra och får börja om men samtidigt; stämningen i föreningen lär vara på topp och det talas om stor revanschlust! Som om inte intresset kring de båda lagen vore nog – första derbyt ligger redan i premiäromgången och det är i Smyge det då händer.

– Onekligen intressant och det är ju också det enda riktiga derbyt vi får i Smyge. Lite ytterligare speciellt eftersom vi faktiskt skämtade om att få Boik i just premiären, när vi pratade om det på ett träningspass, säger lagledaren, Mathias Jönsson.

Division sex handlar om rena getingboet av Söderslättslag. Inte mindre än sex lag har att kämpa om titeln "bästa Söderslättslag" här. Premiäromgången handlar dock om endast ett derby och det är Behar och Minnesberg som möts på Albäck. Här följer hela premiäromgången: BK Vången–Västra Ingelstad, Skegrie–Svenstorp, Gislöv–Skivarp, Janstorp–Köpingebro, Behar–Minnesberg, Öja–Skansen.

Även division sju innehåller flera Söderslättslag och så här premiärspelar man där: Gylle–VVK, Gof–Örtofta, Holmeja–L Beddinge, Klagstorp–Makedonija, Näsets FF–Helsingkrona.

Sjuan inleder först veckan efter eller den 19 april och anledningen är i första hand att här spelar endast tio lag.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons