Annons

Premiärer i fara efter lång vinter

Den långa vintern har ställt till det för kommunens fotbollsplaner. Med två veckor kvar till premiärerna är det fortfarande mycket tjäle kvar i marken.
Sport • Publicerad 3 april 2013
Plantäcket på Vångavallen åkte på under tisdagen.
Plantäcket på Vångavallen åkte på under tisdagen.Foto: 
Foto: 
På skärtorsdagen skottades snön bort på Vångavallens A-plan.
På skärtorsdagen skottades snön bort på Vångavallens A-plan.Foto: 

Det är många som väntat på våren ett tag nu. Det har även de som sköter kommunens fotbollsplaner gjort.

Den långa vintern har medfört att fotbollsplanerna i Trelleborg ännu inte kunnat börja växa till sig inför den stundande fotbollssäsongen.

Annons

– Det är fortfarande tjäle i marken och gräset har inte börjat växa ännu. Det har blivit försenat, berättar Fredrik Seeger, kommunens arenachef, om hur det ser ut på fotbollsplanerna i Trelleborg.

Men han tror inte att det är någon större risk för att premiärmatcherna runt om i kommunen 13 och 14 april, ska ställas in.

– Den risken är nog rätt liten. Det går att spela på planerna, det är gräs på dem, men de tål inte slitage, berättar Fredrik Seeger.

I Minnesberg och på Thurevallen i Lilla Beddinge är det fortfarande snö kvar på planerna.

På Vångavallen röjdes snön bort på skärtorsdagen. I tisdags lades det ut en groningsduk över planen.

– Det är för att behålla värmen. Vi har väntat med att lägga ut den tills det skulle bli plusgrader. Det är inte lönt att lägga den när vi har minusgrader på dagarna, förklarar Fredrik Seeger.

Det är bara på Vångavallen som det läggs ut en groningsduk.

– Det är väldigt tidskrävande och det hade vi aldrig klarat av att göra på alla planer, säger kommunens arenachef.

TFF har inte sin första hemmamatch i division ett förrän måndagen 22 april. Första matchen som ska spelas på Vångavallen är IFK Trelleborg–Staffanstorp.

Seriepremiären i division tre spelas lördagen 13 april.

Annons

– Vi har två veckor på oss, så planen ska nog vara bra till dess. Vi håller alla tummar vi har för att det inte ska vara allt för kallt på nätterna, säger Fredrik Seeger.

TFF gjorde sin första grästräning i går, de tränar tills vidare på Östervångsstadion, där även deras genrep mot BW 90 på lördag spelas.

Fotbollssupportrarna i Trelleborg kan bara hoppas på att värmen kommer så att det blir grönare planer till premiärerna.

– Detta är den senaste våren på rätt länge. När man har med naturen att göra är det inte så mycket att göra. Det är bara att hoppas att våren kommer, säger Fredrik Seeger.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons