Prahls önskan – TFF:s lag

Tom Prahl har om inte hela så åtminstone ett stort inflytande när det gäller att forma TFF:s trupp till nästa säsong.
Sport • Publicerad 9 november 2007

– Budskapet till Tom Prahl har varit tydligt: "Lista de spelare du behöver så är det upp till styrelsen att finansiera inköp och löner, säger TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson.

Listan presenterades för Abrahamsson vid onsdagens möte.

– Vi vill förstärka i alla lagdelar, allt för att kunna etablera oss i allsvenskan. Det innebär ökade kostnader, men den finansieringen får vi i styrelsen se till att ordna fram.

När det gäller Tom Prahls omtalade scoutresa till Brasilien så anser tränaren själv att det inte alls är säkert att klubben värvar spelare därifrån.

Per-Anders Abrahamsson är inne på samma linje.

– De ska gå direkt in i laget om det ska vara intressant för oss. Dessutom vore det bra att ta två spelare. Eftersom det kan bli problem med språket kan det till en början vara bra om de kan ty sig till varandra, menar ordföranden.

Frågan om hur klubben ska agera när det gäller vilka spelare som är aktuella diskuterades på onsdagen. Detta sedan flera av TFF:s potentiella nyförvärv kommit ut i pressen.

– Jag sa på mötet att vi har en gemensam policy. Tom vill lägga locket på och det är han som huvudtränare som tillsammans med vår klubbdirektör (Lasse Larsson) gör upp om när det är dags att gå ut med några namn, slår Abrahamsson fast.

Så har det inte varit innan, exempelvis när Conny Karlsson var tränare.

– Nej men Tom har en annan personlighet, en annan framtoning. Han är en erfaren man som vet hur en slipsten ska dras, säger Per-Anders Abrahamsson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.