Annons

Pontus JSM-guld imponerar

Som vanligt fanns trelleborgare med högt upp i prislistan efter JSM – som denna gång avgjordes i Umeå.
Sport • Publicerad 6 februari 2006

Klart bäst gick det för Pontus Ericsson i TSS som vann 400 meter fritt med tiden 3.57,47.

– Ett riktigt, riktigt bra lopp av Pontus som drog ifrån konkurrenterna efter 300 meter, informerar TSS-tränaren Sven-Bertil "Bebbe" Matsson efter t'vlingarna.

Annons

Bebbe är helnöjd med fem finalplatser, där Adam Olsson tog brons på 1 500 meter fritt. Adam och Pontus ingick även i de båda lagkappslag som gick till final. I det som kom sexa på 4 x 100 meter medley ingick även Torbjörn Paulsson och Martin Söderström.

– På 4 x 100 fritt kom vi femma och där fanns Markus Tilly med istället för Martin Söderström, förtydligar Bebbe.

Adam Olsson kom även fyra på 400 medley och även om han alltså fanns med i flera finaler var han ändå inte att känna riktigt igen:

– Nej, Adam fick inte riktigt till det under JSM och jag vet inte riktigt varför, menar Bebbe.

För Trelleborgs Kappsim gick det också bra och av simmarna där kom Nathalie Lindborg som bäst sexa på 100 meter fritt. Nathalie ingick också i det lagkapslag som kom åtta i finalen över 4 x 200 meter fritt. I laget ingick även Madeleine Lindahl, Eleonor Lindborg samt Emma Sjöbeck.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons