Annons

Polare på väg att förenas i TFF

De är kompisar sedan barnsben. Nu kan de bli klubbkamrater i allsvenskan. Ibrahim Koromas vän och landslagskollega David Simbo är i TFF för att spela till sig ett allsvenskt kontrakt, precis som Koroma gjorde för ett år sedan.
Sport • Publicerad 15 juli 2011
På samma gata igen. David Simbo hoppas gå i kompisen Ibrahim Koromas fotspår. Simbo bor hos Koroma och blir också guidad runt stan under sin tid som provspelare i TFF.
På samma gata igen. David Simbo hoppas gå i kompisen Ibrahim Koromas fotspår. Simbo bor hos Koroma och blir också guidad runt stan under sin tid som provspelare i TFF.Foto: Claes Nyberg

Från Motala i division ett till TFF i allsvenskan.

För ett år sedan var det Ibrahim Koroma som tog steget. Nu är kompisen David Simbo på väg att göra samma resa.

Annons

– Det skulle vara en bra värvning, säger Koroma.

– Jag hoppas på det bästa. Jag spelar gärna i Trelleborg, säger David Simbo.

Simbo och Koroma har följts åt genom karriären. De har spelat tillsammans i både U17- och U20-landslaget och spelar nu tillsammans i Sierra Leones A-landslag.

I landslaget har Simbo både spelat mittback och högerback. Han säger sig gärna spela centralt på mittfältet, precis som Koroma alltså.

– Han är bra med bollen. Det är många som säger att vi är väldigt lika, berättar Ibrahim Koroma.

Vid sidan av plan är de nära vänner.

– Vi känner varandra sedan länge, han är som en bror. Vi pratar dagligen med varandra i telefon, berättar 21-åringe Simbo från Freetown, som tränat med TFF sedan i måndags.

– En vänlig klubb med bra atmosfär, det är lugnt och avslappnat. Bra träningar, säger David Simbo, som stannar i Trelleborg till och med tisdagens U21-match mot Helsingborg.

David Simbo säger att han gärna spelar i TFF, men det finns fler om budet. Simbo har tidigare provtränat med Örebro, men har också uppvaktats av AIK och Halmstad.

Efter en halv säsong i Motala känner han sig mogen för allsvenskan.

Annons

– Det hade varit ett bra steg för mig nu. Jag hoppas på det bästa, säger Simbo och nämner Muhammed Bangura, Ibrahim Bangura och Ibrahim Koroma, tre landsmän som samtliga gjort succé i allsvenskan.

– Om du har chansen så måste du ta den. Här finns väldigt bra spelare och det är ett stort steg. Jag hade framför allt problem med tempot i början, säger Ibrahim Koroma.

TFF jagar förstärkningar, särskilt försvarsmässigt.

– Med tanke på skadeläget får man se det så, säger tränaren Alf Westerberg.

Är Simbo en ny Koroma?

– Det är tidigt sagt, men han har en liknande bakgrund. Han spelar i A-landslaget och har väckt intresse från annat håll. Som spelare är de inte helt olika. Det är en spelare med rejäl duellförmåga, tuff och stark. Om han har samma lugn med bollen som Ibra kan jag inte riktigt bedöma ännu.

Ibrahim Koroma hoppas få sällskap av sin landsman framöver.

– Det skulle vara roligt, då skulle vi ut och hitta på saker.

I vilket fall som helst får han snart fler landsmän att ta hand om. Om allt går enligt planerna kommer Sulaiman Kamara, offensiv yttermittfältare och Lanzana Kamara, målfarlig innermittfältare, till Trelleborg inom kort.

Båda kommer från FC Kallon och upptäcktes av TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson som var på resa i Sierra Leone i juni.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons