Annons

Poängyra på nationaldagen

Utklassningssiffror, 88–0, till Pingvin mot Gripen. Då kan väl inte fem poäng hit eller dit spela roll. Jodå, fråga Maria Nielsen. ”Jag blev tokglad, är ju inte van vid att göra försök”, säger 20-åringen.
Sport • Publicerad 8 juni 2009
Foto: 
Skönsång på Pilevallen. Inför mötet mellan Pingvin och Gripen ställde spelarna upp och framförde nationalsången. Matchen vann Pingvin utan besvär.
Skönsång på Pilevallen. Inför mötet mellan Pingvin och Gripen ställde spelarna upp och framförde nationalsången. Matchen vann Pingvin utan besvär.Foto: 

TRELLEBORG. Matchen i sydallsvenskan var över efter 30 minuter. Ordern från assisterande tränaren Dave Croall var glasklar.

– Nu vill jag se rugby, inte poäng. Lugna ner spelet.

Annons

Men när chansen till försök kommer är det svårt att lägga band på sig.

– Vi hade ett friläge och jag följde med som support, berättar Maria Nielsen som annars mest håller till i klungan som förstaledsspelare.

– Jag plockade upp bollen, blev fasthållen men drog loss mig. Sedan la jag bollen precis innanför linjen.

Det var hennes andra försök i den fyra år långa karriären.

– Jag har varit lite nere, var inte bra i senaste matchen och kände mig lite låg före matchen. Men den här matchen var skitrolig att spela.

Inramningen hjälpte till. Inför matchen ställde sig båda lagen framför huvudläktaren och sjöng nationalsången på nationaldagen.

– Det var riktigt fint, kändes professionellt. Det var inte bara att gå in att spela, utan vi stod där framför publiken och sjöng.

En speciell dag och en speciell match – åtminstone för Maria Nielsen.

Gripen från Helsingborg var brandskattat redan till start. 14 spelare reducerades med ytterligare två efter skador. Malmö/Pingvin rann igenom gång på gång och Dave Croalls önskan om att få ut mer än bara poäng av matchen infriades endast delvis.

– Vi kunde säkra bollen bättre och fick igång ett snabbare passningsspel. Helsingborg gav aldrig upp, det var roligt att se, säger Dave Croall.

Lucas Dietrichson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons