Annons

Poängtapp i Pingvins premiär

Förlust i premiären. Då går Pingvin RC ut på poängjakt. ”Nu måste vi verkligen vinna varje match”, säger lagkaptenen Andreas Persson. Toppstriden i Allsvenskan Syd förutspås bli tuff i år. Att Pingvin föll med 17–9 borta mot Göteborg RF känns därför tungt.
Sport • Publicerad 27 april 2009

– Hade vi vunnit så hade vi haft två poäng säkra. Nu blir det genast att vi måste jaga de poängen istället, säger Andreas Persson.

För att nå höstens Elitseriespel, som är målet med vårsäsongen, krävs en topp tre-placering i allsvenskan. Största utmanarna för Pingvin är just Göteborg RF och Vänersborgs RK. Att ta poäng mot dem är därför extra viktigt.

Annons

– Vinner vi bara mot de sämre lagen men inte tar poäng mot de bättre får vi svårare att ta oss vidare. Så nu får vi satsa allt på att slå dem hemma, säger Andreas Persson.

Du sa i en intervju i lördags att matchen mot Göteborg skulle sätta ribban för hela säsongen. Hur ser du på det nu?

– Matchen satte ju lite ribban, men vi får ta med oss det vi gjorde fel och vända på det.

Något som inte ska vara någon omöjlighet sett till lördagens match.

– Tyvärr fick vi återbud av vår nyckelspelare Setareki Tegunimataka och saknade ytterligare två ordinarie spelare. Göteborg är ett bra lag, det ska vi inte sticka under stolen med. Men siffrorna är inte fy skam och vi kan helt klart slå dem, säger han.

Tongångarna är också positiva trots förlusten.

– Vi fick oss en tankeställare eftersom vi spelade bra i påsk. I matchen mot Göteborg blommade vi inte riktigt upp. Men magkänslan är ändå bra, konstaterar Andreas Persson.

Även Pingvins damer skulle ha spelat match i Göteborg men den fick skjutas upp då Göteborg hade ett flertal spelare borta på grund av landslagsaktiviteter. Nytt speldatum för den matchen är ännu inte klart.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons