Annons

Plötsligt ökar förhoppningarna

Alla pratade på tisdagen om "Bomben". Strax efter klockan 18 briserade den: Henke Larsson gör åter comeback i landslaget lagom till EM.
Sport • Publicerad 13 maj 2008
Foto: 

Och plötsligt har de svenska chanserna ökat dramatiskt.

Alla blir bättre med Henke som lagkamrat, men jag tror att en spelare är mer glad än de övriga. Zlatan Ibrahimovic har ett tungt ansvar som en av få stjärnor på uppåtgående. Med Henke vid sin sida - ja, jag är övertygad om att han tar plats i startelvan - finns inga gränser för Zlatans spel.

Annons

Jag vet inte om det varför att sudda ut minnesbilden från hans senaste match i blågult - förnedringen och den olyckliga straffmissen mot Tyskland - som Henke ändrade sig. Jag vet att han sedan dess visat att han klarar att spela på högsta nivå och att han åtnjuter respekt bland motståndare på alla nivåer.

Johan Dahlin har sin åsikt klar. Så här sa han till mig i söndags efter 1-3 mot HIF:

- Henke är en klasspelare. Som målvakt har man bra överblick och då ser man hur han löper. Jag tycker att han är en av Europas bästa fotbollsspelare. Han är så smart och gör det så lätt för sig, sa TFF-målvakten som förresten ser ut att bli kvar i Trelleborg.

Andreas Isakssonhar spelat sex A-lagsmatcher för sitt City den här säsongen. Hade någon annan målvakt haft den bakgrunden så hade det funnits all anledning att vara orolig.

Nu handlar det om Isak från Smygehamn och då är jag lugn, detta trots åtta (!) insläppta mot Middlesbrough - av alla lag - i söndags. Jag har sett målen och han skulle möjligen ha tagit 7-0-målet. Sett till lagkamraternas oprofessionella inställning kunde siffrorna mycket väl ha blivit några mål större. Endast Isak såg till att det inte blev så.

- Åtta insläppta är inte kul, sa Isak när han på tisdagen åter tränade på Vångavallen.

Nej, men sällan har man sett så många drömmål av ett och samma lag. Lars Lagerbäck hyllar Isaks mentala styrka, Janne Ericsson likaså. Och ni ska alla veta att han såg väldigt avslappnad ut när han pratade med alla reportrar i går på Vångavallen.

Snart drar de blågulaiväg till alpländerna. EM - skrällmästerskapet framför alla andra. Känns som att Sverige antingen når hela vägen till final eller åker ur efter tre raka förluster. Med Henke i laget har vi en större chans och plötsligt har förhoppningarna ökat, även om det krävs sex riktigt bra matcher för att nå hela vägen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons