Annons

Platt fall för IFK mot Redbergslid

I ett försök att avancera i elitserien värvade IFK Trelleborg en landslagsmålvakt. Petar Misovski kom in i hetluften direkt, men försvann lika snabbt. "Jag ville verkligen vinna. Därför är jag besviken just nu", säger han efter 26– 37 mot RIK.
Sport • Publicerad 23 november 2006

Tre målvakter. Samtliga vill spela. I går fick de sin vilja igenom.

Ken Berkowitz inledde.

Annons

Andreas Göransson ersatte.

Petar Misovski gjorde debut.

Andreas Göransson ersatte.

Ken Berkowitz avslutade.

– Vi ville ge Petar matchträning. Vi har värvat honom för att han ska spela, men han måste visa att han är värd sin plats, säger IFK-tränaren Johan Zanotti.

Petar Misovski satt på bänken under hela första halvlek. Han fick se kollegorna rädda tre skott - tillsammans. Ändå var Trelleborg med i matchen. 15– 14 till Redbergslid, vilket gav hopp inför andra akten.

Men Zanottis joker, landslagsmannen från Makedonien, lyckades inte vända den dystra trenden.

Fyra snabba hemmamål i rad gav 19– 15, sen rann siffrorna iväg.

– De kom i kontringar och även om jag var på bollen så gick den in. Jag ville verkligen vinna. Därför är jag besviken just nu, säger Petar som inte spelat match på fyra månader och som gång på gång ställdes mot ensamma hemmaspelare i full fart.

– Det är svårt. Jag har tränat hårt, men träning är träning och match är match. En räddning hann nyförvärvet med innan han ersattes.

Annons

– Petar hade det jobbigt. Han fick inte mycket hjälp av försvaret som var under all kritik i dag. Sedan får Petar och försvaret lära sig samarbeta, men det kommer, säger Johan Zanotti.

Zanotti såg mycket besviken ut.

Förlusten, IFK:s femte på nio matcher, innebar att Redbergslid nu har ett fempoängsförsprång. Om slutspelsplats är målsättningen måste spelet förbättras.

– Kim (Johansson) gör ett bra jobb i dag. Han ersatte Daniel Lindqvist på ett bra sätt. HP (Hans-Peter Motzfeldt-Kyed var en frisk fläkt.

I övrigt fanns inte mycket att glädjas åt. Och det som IFK själva pekat ut som det stora problemet - målvaktsspelet - är inte löst.

– Petar fick tio minuter i andra halvlek när de andra fallerat lite. Han fick en otacksam uppgift och han levererade inte, konstaterar sportchefen Patric Sandblom som var på plats i Göteborg.

På lördag - i hemmaderbyt mot IFK Ystad - får Petar Misovski och IFK chans till revansch.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons