Annons

Platt fall för HBK mot Hästö

Upp som en sol och ned som pannkaka. Trelleborg HBK kom till Karlskrona med högburet huvud och lämnade med ett svidande nederlag. Hästö vann klart med 31–21 (14–9) efter mängder av tekniska fel från trelleborgarna.
Sport • Publicerad 30 september 2011

Trelleborg HBK imponerade storligen och stod för en kollektiv fullträff när laget besegrade seriefavoriten Lindesberg i Södan i söndags.

Men efter festen kom en tung baksmälla.

Annons

Fem dagar senare blev laget utskåpat av ett Hästö som alls inte förutspås ha med den allsvenska toppstriden att göra.

– Vi tar inte i och gör det vi ska. Många tror kanske att man är lite bättre än man är. Många kommer inte upp i standard i dag, sa assisterande tränaren Patrik Åswärd besviket.

Hemmalaget var steget före hela matchen. I slutet av första halvlek ryckte Hästö till sig en femmålsledning till paus.

I andra halvlek hade HBK någorlunda kontakt innan det avgörande rycket kom med dryga kvarten kvar.

– Vi gör säkert 20-25 tekniska fel vilket bjuder dem på 10-15 kontringsmål, sa Patrik Åswärd som coachade laget i ordinarie tränaren Pelle Källs frånvaro.

Trelleborg HBK var väl förberett på Karlskronalagets utgrupperade försvarsspel, men i praktiken fungerade det ändå inte.

Laget stressades till misstag, trots att man försökte komma till rätta med problemet i halvtid.

– Det gäller att stoppa in näsan och dra på sig bevakning så att lagkompisarna får läge. Det gjorde vi inte i dag, sa Patrik Åswärd.

Gogo Jancevski lämnades ofta allena mot anstormande Hästöspelare men klarade ändå målvaktsuppgiften godkänt. Godkänt betyg går också till sexmålsskytten Senad Alkic och Simon Skuthälla.

– Skuthälla kämpade, han visade i alla fall vilja att springa tillbaka. Han låg längst fram i anfallen men hann ändå hem och avstyra några kontringar, sa Patrik Åswärd.

Annons

Efter matchen var stämningen dyster i HBK-lägret.

– Det håller inte att gå på 80 procent, det går inte mot något lag i allsvenskan. Man måste kämpa, man måste satsa. Alla måste kolla sig i spegeln efter det här, sa HBK-tränaren.

Trelleborg HBK har inlett det allsvenska seriespelet med två segrar och två förluster.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons