Annons

Pirates vann Skånederby

Det blev en segerrik helg för Trelleborg Pirates. Lördagens hemmaseger mot Haga Haninge med 99–84 följdes upp med bortaseger mot Helsingborg med 78–69 (28–31) på söndagen.
Sport • Publicerad 24 november 2013
Pirates under matchen mot Haga Haninge.Foto: 

Pirates låg under i halvtid med tre poäng men gjorde en stark tredjeperiod och vann den med 26–15.

– Vi var för passiva i först halvlek och fick problem i vårt anfallsspel. I andra halvlek ändrade vi taktik lite så att vi kunde utnyttja Srdjan (Vukovic) bättre och då fungerade hela vårt anfallsspel bättre, säger tränaren Ali Lou.

Annons

Guarden Basem Abdulkader var lysande och gjorde 30 poäng för Trelleborg. Pirates lagkapten Srdjan Vukovic gjorde 19 poäng mot sitt gamla lag.

Nu lever hoppet om superettan efter jul för Pirates. Med tre matcher kvar är Pirates femma, de fyra bästa lagen går dit.

Laget kan passera fyran 08 Stockholm som har fyra matcher kvar. Men då behöver huvudstadslaget förlora två matcher, men laget har kvar att möta ettan Malbas och tvåan Eos.

Läs mer om matchen i måndagens pappers- eller .

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons