Annons

Pirates tränare polisanmäld för olaga hot

Trelleborg Pirates A-lagstränare Ali Lou har blivit polisanmäld för att ha hotat en spelare i motståndarlaget till livet. Dessutom har han blivit anmäld till svenska basketbollförbundets disciplinnämnd.
– Jag tycker det är löjligt, säger Ali Lou om anklagelserna.
Sport • Publicerad 26 november 2013
Foto: 

Anmälningarna mot Pirates tränare grundar sig på händelser i samband med seriematchen mot Haga Haninge i Liljeborgshallen i lördags.

Haga Haninges coach har tillsammans med en spelare i laget polisanmält Ali Lou för att ha skrikit åt en spelare i Haninge att han skulle döda honom. Enligt anmälan ska Lou också efter matchen ha gått fram till en Haningespelare och bett honom hälsa till en annan att han känner folk i Stockholm och att ha ska skära öronen av honom.

Annons

När TA-sporten konfronterar Ali Lou med uppgifterna känner han inte till att han blivit polisanmäld.

– Jag blir lite chockad. Jag blev förbannad, men allt gick fredligt till efteråt. Jag har inte hotat någon, varför skulle jag göra det? säger han.

Med fyra sekunder kvar av matchen mellan Trelleborg Pirates och Haga Haninge i lördags hettade det till rejält när en spelare i Haninge tacklade omkull Piratesspelaren Jordan Lou, tränaren Alis son.

Enligt flera på plats blev det en hård ordväxling och spelare från båda lagen fick gå emellan Ali Lou och Haningespelaren.

– Jag tar ett kliv in i banan och säger "fuck". Han tacklade ner honom och det är klart att jag reagerar, vi skrek på varandra, men sedan är det han som går emot mig, det är bara och titta på filmen vad som händer. Jag gör inget mot honom, säger Ali Lou som tycker att anmälningen mot honom är löjlig.

– Jag vet inte vad de vill med det här, eller vad det här ska leda till, säger han.

En av de som var på plats i lördags var Thomas Nilsson, ordförande i Trelleborg Pirates, som var speaker under matchen.

– Jag förstår att Ali regagerar. Jordan blir manglad av deras spelare, sedan hör jag inte vad Ali säger, säger Thomas Nilsson.

Hur ser du på att er tränare blir polisanmäld?

– Jag är chockad och besviken att det blir en polisanmälan, att det går vidare till disciplinnämnden kan jag förstå. Jag ser vad som händer med Jordan och det var totalt onödigt, sedan kan jag inte försvara Alis handling heller. Han är en väldigt duktig coach, men kontroversiell och hetlevrad.

Annons

Vad betyder det här för klubben?

– Det här är inte vad vi behöver, även om anmälan är mot Ali så är det alltid klubben som får bära hundhuvudet. Jag är mycket besviken, jag ska ta en diskussion med honom i kväll, säger Thomas Nilsson, ordförande i Trelleborg Pirates på måndagskvällen.

Coachen i Haga Haninge, Thomas Valtonen, säger att det inte var det som sades i stridens hetta som föranledde en polisanmälan. Enligt Valtonen utdelades hoten efter att matchen var slut.

– I stridens hetta kan man skrika vad som helst, men håller man på fem, tio minuter efteråt och hotar med diverse ord så är det helt ofattbart, då har det gått för långt. Att polisanmäla är en allvarlig åtgärd, men vad ska vi göra, blunda eller vad?

– Vi väntade lite med att anmäla, jag hade hoppats att få ett samtal med en ursäkt, men det kom aldrig, säger Thomas Valtonen.

Hörde du vad Ali Lou sa efter matchen?

– Jag hörde vad han sa, och flera spelare hörde det också.

Händelsen rubriceras av polisen som olaga hot.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons