Pirates tog tredje raka

Trelleborg Pirates har kommit igång. På lördagen tog laget tredje raka segern när Fryshuset besegrades med 81–74 (39–40).
Sport • Publicerad 15 februari 2014

Efter fyra raka förluster i inledningen av fortsättningsettan har Trelleborg Basket nu visat klass igen. Laget besegrade Fryshuset i Stockholm. En stark första, och tredje period, grundlade segern.

Det var 26–17 efter första perioden. Pirates tappade sedan i andra och låg under med ett poäng halvtid. Men 21–11 i tredje perioden gjorde att Pirates sedan kunde kontrollera matchen sista tio minuterna.

– Vi släppte in våra yngre spelare i mitten på andra perioden och då kom de i kapp och förbi. I tredje sätter vi igång och kör igen, säger coachen Ali Lou.

– Vi har varit bra på att kontrollera ledningar, det gjorde vi bra i dag också, det är glädjande, fortsätter Lou.

Änis Ben Hamida gjorde en bra match för trelleborgarna och blev poängbäst med sina 28 poäng.

På söndagen möter Pirates Eskilstuna på bortaplan.