Annons

Pirates ska ge de unga chansen

Trelleborg Pirates är sist i superettan. Basketklubbarna har ännu två veckor på sig att värva men för stunden litar Pirates på sina unga spelare.
Basket • Publicerad 13 januari 2018
Ali Lou instruerar sina spelare i matchen mot Alvik.
Ali Lou instruerar sina spelare i matchen mot Alvik.Foto: Tomas Nyberg

På söndagen är det dags för Trelleborg Pirates att spela i superettan igen efter nästan en månads uppehåll. Tabellfemman Högsbo väntar på bortaplan.

Men Göteborgslaget är bara sex poäng före Pirates tabellen. Och den 10 december vann Pirates hemma mot Högsbo med 93–91.

Annons

– Kan vi minimera våra misstag har vi stora chanser att vinna. Vi har bättre spelare än dem, säger Pirates tränare Ali Lou.

Han tycker att laget har goda chanser att klättra uppåt i tabellen.

– Vi ska vinna mer i år. Vi fick byta många spelare i början av säsongen och vi hade inte kontinuitet i laget under hösten. Men vi spelade upp oss och i de sista matcherna kändes vi klart bättre, säger tränaren.

Det finns fortfarande möjligheter att värva spelare i två veckor till.

– Vi får se hur vi gör. Vi får inte ta hit fler icke EU-spelare i alla fall. Samtidigt har vi något att vinna i den här situationen som vi satt oss i och jag vill gärna satsa på våra duktiga 01:or (spelare födda 2001). Vi har en bra möjlighet att tanka på dem erfarenhet, säger Ali Lou.

– Jag vill satsa på de yngre spelarna och ge dem erfarenhet till nästa säsong. Att utveckla våra unga spelare är det viktigaste, fortsätter tränaren.

Vad det verkar nu så kommer inga lag att degraderas från superettan denna säsong.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons