Annons

Pirates siktar på ny seger

Efter segern i senaste matchen mot Högsbo har Trelleborg Pirates häng på lagen ovanför i tabellen. Ett av dem, Alvik, kommer till Liljeborgshallen på lördag.
– Det blir en kamp, säger tränaren Ali Lou.
Basket • Publicerad 15 december 2017

Efter att ha börjat säsongen med idel förluster i superettan har Pirates vunnit ett par matcher på slutet. Det har gjort att lagen ovanför i tabellen, Malbas, Eos och Alvik, plötsligt finns inom räckhåll.

Trelleborg Pirates siktar uppåt i tabellen.
Trelleborg Pirates siktar uppåt i tabellen.Foto: Claudio Bresciani/TT

Och tränaren Ali Lou tror att det är möjligt för laget avancera till en mittenplacering. Han räknar med att amerikanen Lonnie Robinsson Jr ska bli bättre och bättre ju mer han tränar och han hoppas även på bättre bortaspel framöver.

Annons

– Det var vad vi sa i förväg också, att vi skulle kunna hamna i mitten av tabellen. Nu senast slog vi Högsbo och de ligger ju där i mitten. Sedan har vi AIK hemma två gånger och de två matcherna är inte omöjliga att vinna, säger han.

Men närmast väntar alltså klassiska basketklubben Alvik och där räknar Ali Lou med en tuff match.

– Det är lite samma sak för Alvik som för oss, de ligger inte rätt till i tabellen. Det är ett bra lag men de har också haft problem.

– Inget av lagen spelar särskilt snabbt och kommer nog inte att göra det imorgon heller, utan det kommer att bli en kamp. Jag tror att det blir en jämn match men att vi vinner.

Jonas HarryssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons