Annons

Pirates fick tacka för lektionen

Trelleborg Pirates var chanslöst hemma mot ligasatsande AIK i superettan. Bortalaget avgjorde matchen i den andra perioden och vann med 101–76 (57–37). "AIK matchar vår energi, det ska inte hända på vår hemmaplan", sa Kristofer Gafor i Pirates.
basket • Publicerad 5 mars 2017
Foto: Björn Gustavsson
Foto: Björn Gustavsson

Trelleborg Pirates bjöd Djurgården på en holmgång i Liljeborgshallen för två veckor sedan. När AIK kom till Trelleborg var ambitionen att ge också den andra seriesuveränen en tuff match.

Så blev det inte. Efter kraftigt AIK-ryck före paus gjorde andra halvan av matchen avslagen.

Annons

– Man får ge AIK all cred, de sätter många skott med handen i ansiktet. Sedan hamnar vi lite ur balans, det är för dåliga beslut i anfallsspelet. Jag skulle säga att det är deras erfarenhet som avgör, sa Kristofer Gafor.

Trelleborgarna hade förtvivlat svårt att hitta rätt med sin offensiv och blev samtidigt ideligen bortspelade under egen korg.

Då rann siffrorna i väg.

Elva poäng var vad Pirates mäktade med framåt under den andra perioden.

– AIK spelade riktigt bra, men jag tror vi gjorde dem bra genom dålig kommunikation i vårt försvar. Vi har vissa regler hur vi ska spela försvar, när alla inte följer dem faller vi som korthus, sa tränaren Ali Lou, som inte lyckades stoppa fallet i den andra perioden.

– Vi sa att så här och så här ska vi göra, men vi gjorde inte det. Mot såna här motståndare har man inte råd med misstag, fortsatte Piratestränaren.

Pirates vann sista perioden borta LF Future med 20 poäng för en vecka sedan. Men att kopiera den avslutningen mot AIK blev en alldeles för svår uppgift.

Jordan Lou och Papy Ndiaey stack ut på ett positivt sätt i hemmalaget. John Fitzgerald hade inte den superdag han hade behövt ha för att Pirates skulle kunna mäta sig med ett lag som AIK.

Ingen hemmaspelare hittade riktigt rätt med sitt skytte, där endast ett av 30 trepoängsskott gick i. Motsvarande siffra för AIK var tolv satta trepoängare av 29.

– Jag trodde att det skulle bli jämnare. De satte många skott som inte borde gå i, jag tror det dödar oss lite, moralen går ner, resonerade Jordan Lou.

Annons

Är AIK bättre än Djurgården?

– Jag tror att AIK spelar lite snabbare, är lite mer aggressiva i försvaret. Men det kan gå hur som helst mellan dem. De har många spelare som är väldigt rutinerade.

Förre landslagsspelaren Olivier Ilunga var en av matchens bästa spelare och ledde sitt AIK till en klar seger.

För Trelleborg Pirates var förlusten den andra raka på hemmaplan och den fjärde raka i superettan.

Björn Gustavsson

Basket, superettan

Trelleborg Pirates–AIK 76–102 (26–30, 11–27, 20–21, 19–24)

P: Papy Ndiaye 26, Jordan Lou 13, Kristoffer Gafor 11, Alexander Nilsson 9, John Fitzgerald 7, Mario Cooper 5, Johannes Höök 5

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons