GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pirates får vänta på besked

Trelleborg Pirates får vänta till den 25 mars, innan de får besked om de spelar i superettan även nästa säsong.
Pirates Ibbe Klintman i hemmamatchen mot Norrort, som blev den näst sista för säsongen.
Pirates Ibbe Klintman i hemmamatchen mot Norrort, som blev den näst sista för säsongen.
Foto: Tomas Nyberg

I torsdags kväll kom beslutet att Svenska basketförbundet ställer in resten av säsongen på grund av oron för spridningen av coronasmittan.

Beskedet innebär att Trelleborg Pirates i dagsläget inte vet i vilken serie de spelar i nästa säsong. Pirates var näst sist i superettan, och på kvalplats, när beskedet om att säsongen inte kommer att avslutas kom.

Och Trelleborgs basketklubb får gå i väntans tider. Basketförbundet meddelar nu att inga beslut om nästa års serieindelning kommer före den 25 mars. Då, nästa onsdag, har förbundsstyrelsen möte och tidigast då kommer ett besked om vilka lag som flyttas upp, respektive ner i serierna.

”Det handlar om att bedöma de ansökningar om spel i förbundsserier som har kommit in, om att se över serierna samt att göra bedömningar kring de extraordinära situationer som har uppstått med anledning av den avbrutna säsongen”, meddelar basketförbundet på deras hemsida.

– Jag tycker det vore märkligt om de plockar bort oss. Det vore skönt att få ett besked, men jag förstår att de inte kan ge det, sa Thomas Nilsson i Trelleborg Basket, till TA-sporten, i torsdags.

Läs mer