Annons

Pirates börjar borta i basketettan

26 september är det uppkast i basketettan. Trelleborg Pirates inleder mot ungt motstånd när RIG Mark från Kinna väntar på bortaplan.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2015

Laget från Kinna består av spelare som går på riksidrottsgymnasiet i basket, ett gymnasium som från och med den här säsongen har flyttat från Jönköping.

Första hemmamötet för Pirates spelas söndagen den 4 oktober hemma mot Tälje Knights.

Annons

Nytt för i år är att Pirates kommer att ha två seniorlag i seriespel, ett i division ett och ett i division två, allt för att utveckla de spelare som inte får speltid i basketettan.

När det gäller lagbygget så har Pirates gjort klart med 19-årige Djaleel Ahamada från Göteborgslaget Högsbo.

– Jag valde själv att ta kontakt med Trelleborg, jag har en kompis som har spelat här tidigare och som rekommenderade det till mig, säger Djaleel Ahamada som hoppas ta stor utvecklingskliv under tränare Ali Lous ledning.

Klar sedan tidigare är amerikanen Mario Cooper, 26-åringen som lirat collegebasket i Detroit.

– Vi har två spelare till på gång. Det här kommer att bli bra, sammanfattar tränaren Ali Lou.

Från förra säsongen har Srdjan Vukovic lämnat för ligaspel i Jämtland. Lämnat laget har även Samuel Mukooza och Alija Sirbic.

Kommande helg spelar Pirates sina första träningsmatcher. Först mot dansk Wolfpack från Köpenhamn borta på lördag. Därefter väntar division två-laget Höganäs hemma i Liljeborgshallen på söndag.

Björn Gustavsson

Basket

Pirates säsongsinledning

Pirates fem första matcher i höstens basketetta:

26/9: RIG Mark borta

4/10: Tälje Knights hemma

10/10: Huddinge hemma

17/10: Eos borta

22/10: Helsingborg hemma

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons