Annons

Pirates avslutade med seger

Trelleborg Pirates avslutade året snyggt. 83–65 (39–30) hemma mot Brahe.
Sport • Publicerad 22 december 2013
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Redan före sista matchen i Basketettan var det klart att Trelleborg Pirates skulle sluta femma, precis bakom de fyra topplagen som går vidare till superettan.

Men spelarna hade inte svårt att hitta motivation inför hemmamatchen mot Brahe.

Annons

– Vi håller oss fokuserade för vi vill utvecklas och vi ser det här som en uppbyggnad för oss inför nästa säsong, säger Pirates Alija Sirbic som gjorde 18 poäng, samtliga var trepoängsskott.

– Skotten har alltid varit min styrka och Ali (tränaren) ger mig tillstånd att skjuta så fort jag har läge, förklarar 24-åringen.

Pirates kommer nu spela vidare i vårettan. Där spelar de nio lag som missade superettan. Chansen att gå upp finns inte där.

– Det är stor prestige att vinna serien och vi vill bygga upp en vinnarkultur, säger Pirates coach Ali Lou, om fortsättningen.

Det blir möten hemma och borta mot de övriga åtta lagen. Serien inleds 11 januari, Pirates börjar borta mot Haga Haninge.

Läs mer i måndagens pappers- eller .

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons