Annons

"Pinsamt, bedrövligt!"

På presskonferensen efter matchen sa Degerfors tränare Tony Gustavsson att hans spelare var oerhört spelsugna och motiverade efter sommarpausen. Och det märktes.
Sport • Publicerad 8 augusti 2005

Precis samma sak sa Trelleborgs spelare och ledare inför söndagens match. Ändå blev det en erbarmlig insats från TFF.

– Räcker det att jag suckar, frågade Conny Karlsson när han blev ombedd att kommentera matchen.

Annons

TFF-tränaren tyckte att detta var den sämsta matchen för säsongen, hacket värre än Väsbymatchen. När han fick frågor om hans byten sa han:

– Vi får bara göra tre byten. Vi bytte inte ut spelare som var mycket sämre än de andra.

Han hade helst bytt ut hela laget.

Förutsättningarna var annars de bästa. Det var sol över Vångavallen. Horisonten var visserligen draperad av skyfall men det föll inga droppar över fotbollsmatchen. Trelleborg hade en kanonfin avslutning på vårsäsongen och som sagt, alla i laget var sugna på att spela fotboll igen. Det enda som kunde förstöra festen var om Degerfors helt skulle lyckas spika igen alla anfallsfönster för TFF:arna.

Så gick snacket.

Men när matchen var igång var det Degerfors som stod för det bästa spelet och de flesta chanserna. TFF:s backlinje hade inledningsvis stora problem med Degerfors kvicke anfallare Tobias Larsson.

TFF tog sig dock in i matchen. Efter trettio minuter började det se hyfsat ut. Med ett par minuter till halvtid hade Emil Mårtensson ett fint läge, vackert framspelad av Patrik Redo. Skottet gick strax utanför. Andra halvlek började dramatiskt med en stor chans för Trelleborg när Dennis Melander fullföljde en löpning hela vägen upp på sin högerkant. Minuten efter gjorde Degerfors mål på en hörna " målet underkändes, oklart varför.

TFF fortsätter med rätt bra spel och har några chanser som kunde resulterat. Återigen går Dennis Melander med upp och skjuter men Degerfors målvakt styr bollen till hörna. I sextionde minuten gör Redo allting rätt, slår sin back och ska bara spela in bollen till en fristående Emil Mårtensson. Passningen är för snål och återigen är målvakten Sebastian Karlsson i vägen.

Det enda som var positivt efter den insatsen var de inbytta spelarna. Jetullah "Toni" Bahtiri byttes in med trettio minuter kvar. Det var jättetalangens hemmadebut.

Men dessvärre fick han smaka på en förlust i premiären. Jens Sloth, TFF:s bäste spelare, skadades och fick tas ut och sys efter sextiofem minuter. När han var ute passade Degerfors på att vinna matchen. Målet var snyggt och kom från Tobias Solberg som knorrade in ett välriktat skott med vänstern. Ribba in.

Annons

TFF var nära en kvittering genom Linus Malmqvists klockrena ribbträff men var egentligen aldrig riktigt heta i motståndarnas straffområde.

Det blev istället årets andra förlust på Vångavallen. En mycket överraskande sådan. Conny Karlsson hittade något positivt i inhopparnas pigga insats. Och så var det. Niklas Nordgren var kanske den som såg allra rappast ut. Men Toni Bahtiris hemmadebut var också bra.

– Det var en skön känsla. Det var bara att gå in och spela och ha kul, sa Bahtiri om hur han tänkte vid inhoppet.

Men han var knäckt över resultatet.

– Tråkigt att förlora.

Bahtiri hade bra fart i benen och fick mycket boll. Tillsammans med Alexander Steen hade han en del kombinationer på högerkanten som kunde lett till bra chanser.

Hur var det att spela här jämfört med P17-landslaget?

– Här är spelarna mycket fulare, mycket tuffare. De drar i en innan man ens har fått bollen.

Men han vill spela mer. Helst i varje match om han själv fick bestämma. Han känner sig redo för superettan även om han direkt kunde se saker som han behövde förbättra:

– Styrkan i kroppen och bli smartare. Allt måste göras snabbare och man måste ta vara på chanserna man får.

Annons

För lagkapten Ivica Skiljo var matchen en grov missräkning. I lördagens TA sa han att TFF borde sikta på en topp-tre-plats. Nu tog laget inte tillvara på chansen när andra toppkonkurrenter också förlorade.

– Pinsamt, bedrövligt, jag kan räkna upp tio ord till om du vill. Vi går inte in i närkamper, ingenting. Vi är inga stjärnor i laget. Vi måste jobba som ett lag annars går det inte.

Conny Karlsson uttryckte sig vagt men undrade nog om det var underskattning med i bilden.

Men avslutningsvis sa han:

– Det här är bara att ruska av sig. Vi spelar trettio omgångar och då händer sånt här någon gång.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons