Pinsam förlust för Stavsten

Vid seger hade Stavsten i princip säkrat en plats i elitseriekvalet. Istället klappade laget ihop och förlorade borta mot Önnered med 30-35.
– Spelar vi som idag så har vi inte i kvalet att göra, säger tränaren Jimmy Nordström.
Sport • Publicerad 19 februari 2011

Stavsten öppnade piggt mot Önnered i handbollsallsvenskan. Efter en kvart hade de ledning med 12-6 efter att Fahrudin Zamovic tagit tag i Stavstens offensiva spel. Önnered svarade med ett 5–1-försvar där de plockade bort Zamovic och kom in i matchen. I halvtid hade de kommit upp till 13-15.

– I första leder vi med sex bollar sen kommer de ikapp i andra och då löser vi inte deras anfallsspel. Försvaret är inte där utan de får gör för lätta mål. Det är inte lätt för målvakterna idag när Önnereds spelare får skjuta så långt in, säger Nordström.

I första hand var det inställningen hos Stavstens spelare som brast.

– Vi gör en bedrövlig insats. Idag vill vi inte vinna lika mycket som Önnered. Då slår man inga lag.

Förlusten i ÖHK-hallen innebär att Stavsten och Önnered nu byter plats i tabellen. Med fyra omgångar kvar ligger Önnered trea och Stavsten fyra. På femteplatsen, en poäng bakom Stavsten, ligger Kroppskultur och kämpar för en kvalplats.

– Vi måste upp en två tre steg om vi ska vara värda en plats i kvalet. Vi får gå tillbaka till skissbordet och titta på det.

Chans till revansch kommer nästa lördag då Kärra kommer på besök.

– Vi pratade om det efteråt och är överens om att ta oss i kragen och leverera de sista fyra matcherna, säger Jimmy Nordström.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.