Annons

Pingvingrabbar gör bra ifrån sig i EM

Det svenska U18-landslaget deltar för närvarande i EM-slutspelet i Frankrike och första matchen slutade med klar svensk seger. Matchen i Etaples slutade 30– 0 (25– 0) och fem av poängen gjordes av Pingvins Daniel Finnfors.
Sport • Publicerad 20 mars 2005

– Vi hade, förutom Daniel, Sebastian Andersson, Kim Nilsson, Daniel Nilsson, Lars Tuneståhl och Ola Svanberg med från Pingvin och alla gjorde mycket bra ifrån sig. Samtidigt var det en lagseger mot Danmark, där ingen gjorde bort sig, analyserar Mikael Eriksson i den svenska landslagsledningen.

Även "Micke" representerar Pingvin RC och är här med som assisterande förbundskapten under Andy Tithers huvudledning.

Annons

EM-slutspelet innehåller 24 lag och i gruppspelet har Sverige närmast att möta Litauen – i morgon i St Pol Sur Mer och slutspelet avgörs i nordvästra hörnet av Frankrike – i närheten av staden Lille.

– Vi är ett väl sammansvetsat gäng och vi hade ett perfekt läger inför EM i England, där vi låg förlagda på ett arméläger och där grabbarna bland annat fick undervisning av militärer, när det gäller att bygga upp en lagkänsla, förklarar Micke Eriksson vidare. Litauen beräknas bli en svår motståndare men skulle Sverige trots allt vinna väntar förmodligen ytterligare en svår match mot Lettland.

– Det är väldigt dåligt med informationen här men det ryktas att vi ska möta segraren i matchen Israel– Schweiz, om vi förlorar mot Litauen, avrundar Micke.

Sverige tillhör C-nationerna i U18-rugbyn och för att klättra upp i B-gruppen nästa år krävs en gruppseger eller segrar mot Litauen och Lettland.

Sigge Hansson

RUGBY ETAPLES, FRANKRIKE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons