Annons

Pingvin vill inte tala SM-guld

Pingvins herrtrupp har under många år varit en synonym till framgångar, SM-tecken och drösar av landslagsmän. SM-guld är däremot inget man talar högt om i klubben inför årets säsong.
Sport • Publicerad 9 maj 2003

I fjor blev det ett mycket överraskande respass redan i semifinalen mot Enköping. En snyting mot Pingvin som slutade etta efter grundserien. Pingvinherrarna har haft vintern på sig att slicka såren och komma igen. Men ärren finns kvar: Det talas ytterst ogärna om målsättningar för säsongen 2003. Orden "SM-guld" och "Pingvin" i kombination är närmast tabu - ingen vill ta det i sin mun. - Jag vill helst inte spekulera i det där. Man hör så mycket om de olika lagen - nyförvärv, killar som slutat och så vidare, men det är faktiskt bättre att inte veta för mycket, säger Mark Stacey, en av de fyra i Pingvins tränarstab. Förr eller senare måste vi ändå spela om det. - Vi tar första steget i matchen mot Vänersborg. Sen får vi gå vidare, steg för steg under säsongen. Vi har ju en helt annan trupp än vi hade förra året. Då hade vi betydligt fler spelare. Jag tror att vi är tolv man färre i år. Den förhållandevis smala truppen - som ändå räknar till 40 man - kan tala emot ett Pingvin i den absoluta toppstriden, men det kan också öppna upp för de unga, hungriga spelarna. Pingvin har några stjärnbeströdda namn i laget. Mark Stacey nämner Peter Ahlgren, Johan Andersson och Roger Marcher som tre tänkbara nyckelspelare. - Egentligen har alla spelarna möjligheter att bli våra nycklar. Om alla ger allt i år kan det gå riktigt bra. Men självfallet är en kille som Peter Ahlgren en viktig spelare. Han är så bra att han hade kunnat spela i England.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons