Annons

Pingvin tvekar om landskamp

En smakstart för sommaridrotterna. Det här är vad som väntar i slutet av april: 1. Rugbylandskamp mellan Sverige och Tyskland söndagen 27 april samtidigt som nya Pilevallen invigs. 2. Fotbollslandskamp mellan Sveriges och Estlands U 21-lag tre dagar senare, där TFF:s Vitali Gussev väntas representera sitt land på Vångavallen. Men nu kan rugbyvännerna gå miste om sin godbit.
Sport • Publicerad 28 januari 2003

Anledningen är att Pingvin RC som arrangör fasar över att det blir för mycket av det goda. - Allt sedan det blivit klart med fotbollslandskampen har vi tvekat. Den går bara tre dagar efter vår match och det finns en risk att det försvårar för oss att locka sponsorer och publik, säger projektets ansvarige Kjell-Erik Jarlsborg. Det var på sensommaren som Pingvin ansökte om att få arrangera landskampen. I november kom klartecknet från Svenska rugbyförbundet. - Vi tror att motståndarlaget lockar åskådare och samtidigt är det ett bra tillfälle för oss att inviga vår arena och tillägger att minst en handfull Pingvinspelare är landslagsaktuella. Men den ekonomiska risken innebär att Pingvin går miste om festen. - Överenskommelsen med förbundet innebär att vi står för den ekonomiska risken. Skulle vi förlora 30 000 till 40 000 kronor så slår det hårt på vår verksamhet, säger Jarlsborg som berättar att klubben står för landslagets och domarnas kostnader i samband med matchen. Pingvin har sänt in en offentlig förfrågan till kommunen om en så kallad förlustgaranti. Garantin innebär att den ekonomiska risken för arrangemanget går över från Pingvin till kommunen. En ytterligare komplikation har tillkommit - samma dag som rugbylandskampen spelar TFF hemmamatch på Vångavallen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons