Annons

Pingvin-trio siar om VM

Allehanda har haft besök av Pingvintrion, George Doggart, Johan Andersson och Kjell-Erik "Kjellis" Jarlsborg och anledningen är att VM i rugby - eller Rugby World Cup 2003, inleds under fredagen i Australien.
Sport • Publicerad 9 oktober 2003

Ett mastodontarrangemang - som nära nog tangerar fotbollens VM och som sträcker sig över hela sex veckor! - Det är definitivt större än fotbolls-VM med sammantaget en långt större publik, menar Kjellis. I trion är det endast Johan som ännu inte besökt något World Cup och så här säger George Doggart: - Jag var på plats senast i England 1999 och då såg jag också den bästa rugbymatch jag någonsin sett live. Det var matchen Frankrike-Nya Zeeland och det var en helt otrolig upplevelse. Kjellis var långt före George och var på plats redan 1987, när World Cup hade premiär på Nya Zeeland: - Ett helt otroligt rugbyland, där man hade ett 25-tal rugbyarenor med plats för över 30 000 åskådare. Han har också varit på såväl de brittiska öarna som i Frankrike och tittat på topprugby och det handlar om ett jättestort intresse vart man än åker. - Världens just nu bäste rugbyspelare är engelsmannen Jonny Wilkinson och han är nästan lika stor som Beckham. Tjänar väl inte hans pengar men gör säkert 20-25 miljoner om året, inflikar George. George - som var på väg att bli seniorlandslagsman i just Englands landslag, när han flyttade till Sverige 1991 - ser också tränarjobbet i de stora rugbyländerna som välbetalt. - Ja, man tjänar väl inte heller där som inom fotbollen men visst handlar det om stora pengar. Osökt kommer man in på snacket om att han nu står på tur att ta över som landslagstränare för Sveriges landslag och då säger han så här: - Jag är inte intresserad och det har att göra med att man inte kan påverka spelet i landslaget som ledare. Man träffas för sällan och det finns inga pengar för en större satsning. Inför VM-starten har man redan tidigare sålt 2,2 miljoner biljetter vilket innebär i snitt mellan 40-45 000 åskådare per match runt om i Australien! - Finalen spelas på Telstra Stadium i Sydney och då inför 110 000, förtydligar Kjellis. Inför World Cup har 80 lag runt om i världen kvalspelat och de 20 länderna som nu finns med är indelade i fyra grupper. Två från varje grupp går vidare till kvartsfinal och så här resonerar man och man för oftast resonemanget gemensamt: - Från pool A går titelförsvarande Australien och Irland vidare och från B tror vi att Frankrike och Skottland kommer etta och tvåa. Pool C tar England hem och man tar med sig Sydafrika till kvartsfinalen- De två sista lagen i denna blir Nya Zeeland och Italien, där Wales kan konkurrera. Man var ganska överens om vilka lag som även går fram till semifinalerna men lagen i finalen skiljde trion åt och här tror man så här: - England-Nya Zeeland - med England som vinnare, tror George. - Jag tror på England-Australien och Australien som vinnare, menar Johan och Kjellis siar enligt följande: - England-Nya Zeeland - med Nya Zeeland som slutsegrare!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons