Annons

Pingvin tränar igen

Svenska mästarna Pingvin är igång med vinterträningen. "Jag kör hårt med dem, jag vill ju att de ska hålla värmen", förklarar den tillförordnade tränaren Geoff Sussum.
Sport • Publicerad 21 januari 2004

Totalt nio Pingvinspelare, fem killar och fyra tjejer, tränade på onsdagskvällen på Köpingeskolans grusplan. Det är en lång försäsong som just har börjat. Fem spelare i Pingvins damlag har EM i Frankrike att se fram emot i början av maj: Sara Åkerman, Caroline Billgren, Jenny Månsson, Louise Frid och Lina Olofsson. För övriga är det seriestarten lördagen den 15 maj som gäller. Då möter damerna Spartacus och herrarna Göteborg, båda matcherna på Pilevallen. Sju minusgrader och lätt vind (läs: svinkallt) utgjorde de yttre förutsättningarna för gårdagskvällens träning. Trots det var det inte fråga om någon mjukstart, tvärtom. - Jag kör hårt med dem, jag vill ju att de ska hålla värmen, förklarar Geoff Sussum som håller i träningen. Det där med att hålla värmen blir inte mindre viktigt av att de flesta närvarande inte har vantar på sig. - Man kan inte ha vantar på sig när man spelar rugby, klargör Sussum... Geoff har varit i Pingvin sedan 1999. Han har två SM-guld med klubben som spelare och kan vara den som tränar herrlaget kommande säsong. Ett trasigt knä, som opereras i dag, sätter troligen stopp för en fortsatt karriär som spelare. Guldtränarna Mark Stacey och George Doggart har kontrakt till och med mars. - Vi får se hur det blir sedan. Vi ska sätta oss ned och snacka om det, säger Geoff. Han är redan tränare för U 19- och U 17-lagen men har inte helt och hållet gett upp hoppet om en fortsatt karriär ute på planen. - Det beror på hur operationen går men det blir ju svårt att vara tränare om man spelar själv, även om jag som fullback har bra överblick, säger han. De tränande Pingvinspelarna skickas ut på en löprunda. Ungefär sju minuter senare är de tillbaka. - Det gör ont att andas, konstaterar Caroline Billgren. Det torra och kalla gruset dammar när mästarna intervalltränar. I april brukar Pilevallens gräsmatta ha vuxit till sig så pass att den tål att tränas på.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons