Pingvin tog dubbelseger

Pingvins herrar fortsätter sitt segertåg i rugbyns elitserie. I lördags kämpades Enköping ner på bortaplan med 45-3 (18-3). För damerna blev det en historisk seger med 14-0(0-0).
Sport • Publicerad 1 juni 2003

- Jag är jättenöjd med vårt uppträdande i den här matchen, säger assisterande herrtränaren Mark Stacey. Killarna tog verkligen ansvar och vi spelade som ett riktigt lag. Hemmalaget började bäst och tog ledningen med 3-0 efter en dropkick i inledningen. Fler Enköpingsmål blev det inte. - Enköping hade inte mycket att bjuda på. Vi hade bra kontroll på dem, säger Stacey, som själv såg till att rycka upp sitt lag med Pingvins och matchens två första försök. Pingvin var överlägsna och tryckte på framåt. Försvarsspelet fungerade, inkasten gick till rätt adress och klungan drev på bra med bollen. - Dessutom hade Roger Marcher en jättebra dag, säger Mark Stacey. Hans sparkar satt perfekt hela tiden och gick över linjen precis där vi ville ha dem. Även i dammatchen gick det Pingvins väg. - Grymt roligt, säger uthalven Janita Haapalainen. Det är första gången vi slår Enköping över huvud taget. Jag har i alla fall aldrig varit med och vunnit under mina fem år. Det blev en tuff match i Enköping. Tempot var högt och Pingvintjejerna var inte riktigt med från början. En stark Enköpingsklunga såg till att spelet böljade fram och åter. Tacklingarna var många och hårda. - Det kändes som om vår långa bussresa satt i benen i första halvlek, säger Janita Haapalainen. Men efter paus var vi som ett helt nytt lag. Pingvin tryckte ner motståndet. Klungan fungerade, kedjan fungerade - och poängen kom. Först genom ett strafförsök av Sara Åkerman och målspark av Britt Ahlström. Lite senare genom försök av Lina Olofsson och ny målspark av Britt Ahlström.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.