Annons

Pingvin till elitserien

Pingvins herrar är klart för elitserien. Laget reste sig efter onsdagens förlust mot Malmö och besegrade Vänersborg med 23– 5 (10– 5). Men segern satt hårt åt.
Sport • Publicerad 4 juni 2007
Kim Nilssons försök innebar 8– 5 och ledning i slutet av första halvlek. Men Pingvin hade problem mot Vänersborg. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Kim Nilssons försök innebar 8– 5 och ledning i slutet av första halvlek. Men Pingvin hade problem mot Vänersborg. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Pingvin hamnade snabbt i underläge och fick dessutom Roger Marcher utvisad efter en knapp halvtimma. Decimerat till 14 man lyckades Trelleborgslaget vända tillställningen till seger.

– En seger är en seger, men vi gör det väldigt svårt för oss. De första 20 minuterna var vi inte med i matchen. Men hjärtat finns där och det är riktigt bra att vi lyckas klara att spela med en man mindre under så lång tid, sa spelande tränaren Rod England.

Annons

Pingvins fjärde seger på fem matcher i allsvenskan innebär att laget är klart för elitserien. Men laget har svårt att imponera.

– Jag vet att killarna kan mer och det vet de själva om också. Vi nådde inte vår potential och vi har inte spelat bra under hela säsongen, sa Rod med bister uppsyn. Med derbyförlusten mot Malmö i färskt minne trodde tränaren att spelarna skulle upp en nivå.

– Den borde fått oss att höja oss mer – skadade djur är farliga djur.

Men pingvinerna var alltför beskedliga.

Vänersborg, som satsar ungt och tar ett mellanår, ställde till problem. Gästerna lyckades inte förvalta att de spelmässigt höll jämna steg.

I stället var det individuella prestationer av Pingvin som utgjorde skillnaden.

Kim Nilsson lyckades med ett fint försök föra Pingvin till ledning strax före paus. Marc Delgado var påpassligt framme och utökade Pingvins ledning till 15– 5 i mitten av andra halvlek.

Nu finns det förklaringar till att lördagens insats kanske inte var den allra bästa. Bland annat saknades bröderna Holmgren – och dessutom visades alltså Roger Marcher ut.

– Vi saknade lite jävlar anamma, sa en av de bättre i hemmalaget – James Mansell.

Själv känner han av en lättare sträckning i låret, han vilade därför mot Malmö i onsdags.

Annons

– Den här matchen var viktig – därför ville tränaren ha in mig, sa Jamie.

Hur långt räcker ert spel i elitserien?

– Bra fråga. Vi klarar det tajta spelet bra men vi måste fysträna i sommar. Jag tycker vi har ett rörligare och snabbare spel, men vi är inte tillräckligt bra på att säkra bollen när vi har lägen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons