Annons

Pingvin orkade inte stå emot

Pingvin krigade tappert. Det höll en bra bit in i andra halvlek, sedan rasade det. Enköping vann den första SM-semifinalen i rugby på Pilevallen med 38–0 (7–0).
Sport • Publicerad 26 september 2009
Pingvin bjöd till och höll matchen jämn ändå tills andra halvan av andra halvlek. Här fajtas Andreas Persson (nummer två) och Glenn Holgren med Enköpingspelarna.
Pingvin bjöd till och höll matchen jämn ändå tills andra halvan av andra halvlek. Här fajtas Andreas Persson (nummer två) och Glenn Holgren med Enköpingspelarna.Foto: 
Pingvins Niklas Eriksson, till höger, försöker få stopp på en anstormande Enköpingspelare. Till vänster Filip Melin framför Daniel Finnfros.
Pingvins Niklas Eriksson, till höger, försöker få stopp på en anstormande Enköpingspelare. Till vänster Filip Melin framför Daniel Finnfros.Foto: 

TRELLEBORG. Att obesegrade elitserievinnaren Enköping skulle bli en svår nöt att knäcka var givet på förhand. Men Pingvin gjorde ett ärligt försök och startade optimistiskt.

– Vi hade press på dem, Enköping var chockade, säger lagkaptenen Andreas Persson i Pingvin.

Annons

Efter 20 minuter kom ändå gästernas första försök med två poäng ytterligare på den efterföljande målsparken.

Och när hemmalaget drabbades av skador och utvisningar i andra halvlek gick det inte längre att stå emot.

Ercan Aytuglu tvingades utgå redan i halvtid. En bit in andra utgick Ted Holmgren och Filip Melin, samtidigt som Tom Tamanivalu blev utvisad.

– Vi tappade tre klungspelare där, sista 20 minuterna går vi på hälarna, säger Andreas Persson.

– Vi krigar, vi försöker, synd att vi inte får göra försök, det förtjänar vi.

Nästa helg spelas returen på bortaplan. För Pingvin räcker det inte med att vinna, laget måste också vinna med mer än de 38 poäng Enköping vann med på Pilevallen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons