Annons

Pingvin nollade Wexiö

Pingvin hade inga problem med Wexiö, varken i dam- eller herrmatchen. 50"0 till damerna och 62"0 till herrarna är siffror som talar sitt tydliga språk.
Sport • Publicerad 5 juni 2005

Damerna hade bara släppt till ett försök bakåt inför lördagens match mot Wexiö på bortaplan " och mot Wexiö släpptes det inte till något över huvud taget. Och då laget dessutom gjorde 50 poäng framåt fanns inte mycket i övrigt att önska av Pingvin.

Men det tog sin lilla tid för trelleborgarna att komma in i matchen. I halvtid var ställningen 15"0 till Pingvin.

Annons

– I första halvlek var det väldigt stressigt. Vi ville för mycket och gjorde en massa tekniska fel, säger Janita Haapalainen, uthalv i Pingvin.

– Sedan i andra sa vi till varandra att ta det lugnt och bara ha skoj. Vi tog några extra sekunder på oss och funderade på vad vi skulle göra i stället för att bara rusa och då gick det jättebra.

Pingvin var, som siffrorna antyder, aldrig i förlustfara.

– Jag tror inte de vann en enda klunga, säger Janita.

Janita Haapalainen, 24, är efter ett år i USA tillbaka i Pingvin. Hon lämnade laget som regerande svensk mästare och slapp alltså vara med om mellansäsongen 2004.

Årets upplaga har potential att upprepa bedriften från 2003, menar hon.

– Det tycker jag helt klart. Får vi bara alla att satsa helhjärtat i höst så tror jag vi räcker långt. Truppen är stabil.

Tyvärr kommer Pingvin framöver att få klara sig utan utbytesstudenten Heather Austin som nu lämnar Sverige för hemlandet Kanada. En kännbar förlust men truppen är bred och kan laget besegra Göteborg på bortaplan till helgen sänder man ut en signal om att man verkligen menar allvar i år. En seger där skulle också betyda serieseger i södra allsvenskan. Pingvins herrar har svajat betänkligt under våren och därför var den överlägsna segern mot Wexiö efterlängtad. I och med segern befäste laget också sin tredjeplats i tabellen, en tredjeplats som måste försvaras om det ska bli spel i elitserien i höst.

– Vi spelade skitbra, säger tränaren Mark Stacey som var nöjd med hela dagen, alltså inte bara med själva spelet.

– Det var bra stämning före, under och efter matchen, allt funkade, säger han.

Annons

Precis som damerna lyckades herrarna nolla Wexiö.

– Vi var mycket bra i försvaret. De anföll mycket men kom aldrig igenom.

Stacey är helnöjd med Paul Lenz insats och ger även mycket beröm till junioren Daniel Finnfors (flanker).

– Han visade att han är en riktig A-lagsspelare. Han platsar bra i allsvenskan, precis vad vi behöver!

Nu återstår tre mycket viktiga matcher för Pingvin i allsvenskan. Närmast väntar Göteborg på bortaplan och då har Pingvin revansch att utkräva efter hemmaförlusten nyligen. Därefter är det matcher mot Malmö (hemma) och Vänersborg (borta) och det är just de två lagen som tillsammans med Pingvin slåss om elitserieplatserna bakom serieledande Göteborg.

Jonas Gustafsson

Rugby Växjö
Rugby Växjö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons