Annons

Pingvin nära en skräll mot Exiles

Sport • Publicerad 22 augusti 2005

Efter 20–11 mot Uppsala och 12–0 mot Attilla i elitserieupptakten var det i går dags för Pingvindamerna att gå en match mot suveränerna från Stockholm Exiles på hemmaplan. Stockholmslaget kom till Trelleborg med 147–0 i bagaget, efter 60–0 mot Göteborg och 87–0 mot Malmö.

Därför blev säkert också gästerna rejält tagna på sängen, när Minna Ahlström gjorde försöket till 5–0 redan under inledningen. Under rutinerade Dave Croals ledning utanför plan lyckades Pingvin i stort hålla undan för Exiles anstormning. Till sist blev det 5–10 (5–0).

Annons

– Tjejerna spelar helt riktigt och oj, vad alla kämpar. Försvarsspelet är helt perfekt, berömde George Doggart från åskådarplats under upptakten av andra halvlek.

George kunde inte nog berömma alla i hemmalaget men han gav extra beröm åt Lisa Kaptein-Kvist.

Helt i sin ordning men han kunde enkelt lagt till Britt Ahlström och det syntes på dessa båda rutinerade spelare, att det är lite extra att möta Exiles.

– Helt otroligt och ni ska veta att jag är oerhört stolt att spela i det här laget. Vi håller ju 5–0 i 70 minuter och 5–5 ända in i slutminuterna. Vi måste också ha klart för oss att det är tjejer som slår övriga lag i serien med både 70 och 80–0, sa Britt till lagkompisarna direkt efter matchen. Nu är det långt ifrån bara Lisa & Britt som bör uppmärksammas i Pingvin utan samtliga skötte sig med den äran. Sällan eller aldrig har man sett ett Pingvinlag kämap så ända tills sista svettdroppen och det gick åt mängder va vattenflaskor för att hålla törsten borta i sommarhettan.

Logiskt bör det också vara flera i laget som vaknar med en och annan krämpa eller värk i kroppen i dag.

Stockholm Exiles svarade med samma kämpaglöd men ofta gick man i stå, när det gällde att åstadkomma ett vettigt anfallsspel och anledningen var, att hemmatjejerna ville så ofantligt mycket i varje duell. En av de allra bästa i Exiles var Frida Nordberg – samma Frida som tidigare representerat Pingvin. – Det är viktigt att få en bra palcering i slutändan, eftersom ettan möter fyran och tvåan möter trean i semifinalerna, påpekar George Doggart efter matchen och så här långt ser det bra ut. Man ligger tvåa med samma poäng som trean Göteborg och sex före Uppsala. Det är också Uppsala som står närmast på tur för Pingvin – på bortaplan på lördag.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons