Annons

Pingvin körde över Spartacus

Pingvin körde över Spartacus i elitseriepremiären i rugby. Segersiffrorna 79–7 (39-7) talar ett tydligt språk där de två nyförvärven Boris Borisov och Christian Melgaard gjorde färgstaka avtryck. Den ene med sin tyngd, den andre med sin snabbhet.
Sport • Publicerad 4 maj 2014
Foto: Foto: Sara Johari

Enligt den allmänna meningen är Spartacus en av de tuffaste utmanarna mot Pingvin i den södra elitserien. Av det syntes ingenting på Pilevallen på söndagen. Men göteborgarna kom till Trelleborg med en tunn trupp och derbysegern mot Göteborg några tidigare hade orsakat ett visst manfall.

– All heder att de står upp trots att de är så lite folk, sa lagkaptenen Lars Tunestål i Pingvin vars mannar fick en behaglig hemmapremiär.

Annons

Redan första kvarten hade Pingvin gått fram till 15–0 och försöken trillade in i strid ström under en enahanda matchbild med hemmalaget som konstant spelförande.

– En bra genomkörare, alla får spela. Backlinjen var ett osäkert kort innan, nu visade det sig att den var riktigt stark, sa Lars Tunestål som liksom alla andra imponerades av snabbe Christian Melgaard som sprang igenom gång på gång på sin vänsterkant.

Läs mer om matchen i måndagens pappers- och e-tidning. E-tidningen hittar du här:http://eta.trelleborgsallehanda.se

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons