Pingvin klart bäst i derbyt

"Jag slutar nu", sa Lisa Kaptein Kvist efter SM-guldet 2003. Det var inte riktigt sant. I lördags gjorde hon nämligen bejublad comeback i Pingvin. "Det går inte att hålla sig borta från det här", sa Lisa efter derby-triumfen mot Malmö.
Sport • Publicerad 25 april 2005
Lisa Kaptein Kvist gjorde comeback i Pingvin. Här gör hon ett av två försök i segermatchen mot Malmö. Bild. Tomas Nyberg
Lisa Kaptein Kvist gjorde comeback i Pingvin. Här gör hon ett av två försök i segermatchen mot Malmö. Bild. Tomas NybergFoto: 

Efter mellanåret 2004 kan Pingvin åter vara på väg mot något stort.

Vad vinsterna mot Vänersborg respektive Malmö är värda " mer än fyra poäng " återstår att se men klart är att Pingvin har en bredare trupp än någonsin och att mixen mellan rutin och ännu inte fullt utblommad talang ser riktigt spännande ut.

En spelare som har både fullt utblommad talang och rutin i massor är Lisa Kaptein Kvist, 37. Precis som Britt Ahlström gör hon comeback i år. Britt fanns med redan i premiären mot Vänersborg och i lördags var det Lisas tur.

– Det var ju den här matchen som aldrig skulle bli av. Men det är så otroligt roligt att springa på en gräsmatta! Det går inte att hålla sig borta från det här. Jag tror att jag kan hålla på hur länge som helst, sa hon. Det såg lite krampaktigt ut i Pingvin till en början men Lisa Kaptein Kvist agerade med stor pondus och stod också för två av Pingvins tre första försök i matchen. Det andra, som betydde att Pingvin gick fram till 19"5, var ett riktigt snyggt genombrott.

– Det var jättemycket nerver i början. Derby är derby och Malmö är Malmö. Det var nervöst för min del och jag tror att det var det för de andra också.

24"5 i halvtid blev hela 56"5 till slut.

Stora siffror men det finns saker Pingvin kan göra ännu bättre.

– Vi har lite problem i kedjan. Vi springer lite för mycket i sidled, sa Lisa. Men säsongen har inte mer än börjat och efter att ha fått åtta spelare på ett bräde från Lugi (som drog sig ur allsvenskan) har Pingvin nu en riktigt stor trupp. Spelarna bör rimligtvis bli mer och mer samspelta under resans gång.

Frågan är hur långt det i slutänden räcker? Är det ett nytt guldlag man bygger?

– Helt klart kan det vara det, sa Lisa Kaptein Kvist.

– Det är långt till finalen och vi har lång tid att öva på det som inte stämmer. Det är härligt att vi har så många spelare, det gör att träningarna blir bra, alla måste skärpa sig för att platsa.

Assisterande tränaren Dave Croall var nöjd med vad han sett på planen. Om det var ett blivande guldlag låter han förbli osagt.

– Jag hoppas det. Men jag vill helst inte tänka så långt, först och främst ska vi vinna den här serien. Men med två segrar har vi en bra plattform.

Jonas Gustafsson

Rugby Trelleborg
Rugby Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.