Annons

Pingvin jagar SM-slutspel

Pingvin lever farligt i striden om de sista slutspelsplatserna. Laget är utan seger i elitserien och seger mot Exiles i dag är i stort sett ett måste för att laget ska vara med när SM-medaljerna ska fördelas.
Sport • Publicerad 8 september 2007

Redan i samband med tisdagens träning tryckte tränaren Rhodri England på matchens betydelse.

– Det här är årets match, för vissa av er unga är det den viktigaste matchen i er karriär. Jag vill se passion, manade tränaren.

Annons

Han förklarade att det var enkla ord.

– Jag vill bara att de ska vara förberedda på vad som ska hända på lördag. De måste vara redo. Vi har en stor chans att slå Exiles bara vi har rätt inställning. Till matchen mot Stockholm Exiles får Rhodri England klara sig utan en rad av de starkaste Pingvinspelarna. Roger Marcher och Niklas Eriksson är avstängda, Ted Holmgren och James Mansell går skadade.

I senaste matchen, Hammarby borta, var inte mindre än 14 spelare borta. Skador drabbar alltid ett lag, men röda kort och avstängningar kan tyckas onödigt.

– Hemmamatchen mot Hammarby avslutade vi med 13 man. Med två spelare färre är det som att möta en tegelmur, man kommer ingenstans, säger Rhodri som inte vill kommentera de röda kort som drabbat Pingvin.

– Vi har ett lag som till tre fjärdedelar består av unga spelare. På sikt är det bra för klubben, men nu möter vi ett erfaret lag med en hel del tyngd. Det är svårt när Exiles klunga väger dubbelt så mycket som vår och nu saknar vi tre av våra största spelare, säger Rhodri England. Pingvintränaren har med andra ord en hel del att skylla på om det inte skulle gå vägen. Ändå tvekar inte Rhodri om segermöjligheten.

– Vi kommer inte med några ursäkter och jag är positiv inför lördag. Vi var värda att få en poäng med oss i bortamötet med Exiles.

Och jämfört med den matchen (17– 12 till Exiles) är Pingvin intakt.

Inga ursäkter alltså. Bara att ge järnet, eller som den engelske tränaren säger:

– It's do or die!

Martin Falkenby

Annons

aSlutspelsjakten

Enköping (16 poäng) och Hammarby (10) redan klara för slutspelet. Stockholm Exiles (8), Göteborg (6) och Pingvin (6) gör upp om de två återstående platserna.

Avslutande matcher:

I dag:

Pingvin– Exiles

Göteborg– Hammarby

Malmö– Enköping

Nästa lördag:

Enköping– Pingvin

Exiles– Göteborg

Hammarby– Malmö

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons