Annons

Pingvin har stora planer

Ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och Pingvin Rugby Club möjliggör en storsatsning på den årliga internationella ungdomsturneringen. "Samarbetsavtalet löper fram till 2007 och målsättningen är att vi ska ha mellan 150 och 200 lag, det vill säga 3 000-3 500 spelare, här då", säger Pingvins Kjell-Erik Jarlsborg.
Sport • Publicerad 21 april 2004

Pingvin RC har stora planer för sin årliga internationella ungdomsturnering i rugby. Från och med i år kommer turneringen att kallas Trelleborg Rugby Festival och tanken är att den fram till 2007 ska växa undan för undan. Utökningen blir möjlig genom ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och Pingvin, ett samarbete som gör kommunen till medarrangör. - Det var när vi förra året fick säga nej till 40 lag som idén om att göra det större föddes, säger Pingvins ungdomsansvarige Kjell-Erik Jarlsborg. Tack vare kommunens medverkan har klubben i fortsättningen tillgång till skolor, för övernattningar och måltider, och planer i en helt annan utsträckning än tidigare. - Samarbetsavtalet löper fram till 2007 och målsättningen är att vi ska ha mellan 150 och 200 lag, det vill säga 3 000-3 500 spelare, här då, säger Kjell-Erik Jarlsborg. Redan till årets upplaga, den första under det nya namnet, kommer en ökning av antalet lag och spelare att ske. Förra årets siffra, 45 lag, är snart uppnådd och klubbens mål är 50-60 lag. Skulle det långsiktiga målet på uppåt 200 lag nås är det ett jättearrangemang det blir fråga om. Det kommer att spelas rugby på alla planer runt om i Trelleborg. Varje lag är garanterade minst fem matcher och redan där är man med 60 lag uppe i 300 matcher. Med 200 lag handlar det om minst 1 000 matcher! Men Pingvin räknar med att klara det. - Vi tror det om vi får den här stöttningen av kommunen. Men föräldrar och hela föreningen kommer att få ställa upp, säger Jarlsborg. Deltagarna i Trelleborg Rugby Festival kommer i år att vara mellan 9 och 17 år och bland anmälda lag är länder som England, Skottland, Irland, Tyskland, Italien och Rumänien representerade och gott hopp finns om att locka lag från Ukraina och Litauen.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons