Annons

Pingvin har allt att vinna i semin

Enköping är obesegrat i år. Pingvin har sex raka nederlag. Ingen tror på Trelleborgslaget när den första SM-semifinalen ska avgöras på Pilevallen. Ingen mer än Pingvinspelarna själva förstås. ”Det står 0–0 när matchen börjar”, säger Daniel Finnfors.
Sport • Publicerad 26 september 2009

TRELLEBORG. Enköping vann elitserien, tog SM-silver förra säsongen och är ute efter att ta tillbaka guldet i år. Inte mycket talar för att Pingvin ska stå i vägen i semifinalspelet. När lagen drabbade samman i sista seriematchen för en vecka sedan vann Enköping med 39–3.

– Det låter mycket, men vi spelade faktiskt jämnt med dem även om det inte syns på resultatet. Det kommer inte att bli några 39–3 den här gången, säger Daniel Finnfors, spelare i Pingvin.

Annons

Vad lärde ni er av matchen senast?

– Vi måste ta vara på våra chanser. När vi kommer innanför deras 22 meters måste vi komma undan med poäng varje gång.

Vad är det som gör Enköping så bra?

– De tränar alltid ihop. Det är ett gäng samtränade grabbar toppat med ett par killar från Nya Zeeland.

Hur har ni hanterat alla förlusterna i elitserien?

– Det slår på lagmoralen, men det gäller att hålla ihop för det. Vi spelade bra mot Hammarby hemma men förlorade ändå. Därefter gick luften ur lite, det var den matchen vi hade störst chans att vinna.

Flera gånger under de senaste matcherna har Pingvin hamnat i tidiga underlägen. Den trenden måste brytas mot Enköping.

– Får vi en bra start mot dem kan allt hända, menar Daniel Finnfors.

Pingvin ställer upp utan Peter Finnfors och bröderna James och Nicholas Mansell. Å andra sidan är Ted Holmgren och Setareki Tegunimataka tillbaka i laget.

SM-semifinalerna avgörs i bästa av tre matcher.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons