Annons

Pingvin gav Enköping en match

Pingvin gjorde den bästa matchen på flera år. Men det räckte inte mot starka Enköping, 10–35 (7–14) slutade den första SM-semifinalen.
Sport • Publicerad 13 september 2014
Foto: Foto: Tomas Nyberg

– Det här var en av de bästa matcherna vi gjort på flera år, säger Pingvins tränare Tomasi Tamanivalu, stolt efter slutsignalen.

Det kan tyckas märkligt eftersom trelleborgarna förlorade den första SM-semifinalen med 25 poäng. Men Enköping har tillsammans med Stockholm Exiles dominerat svensk rugby de senaste åren.

Annons

– Vi visade att vi kan spela på deras nivå, instämmer André Eriksson.

Det var 7–7 strax före halvtid men Enköping gjorde försök och efterföljande målspark, precis innan halvtidsvilan och därmed var det underläge i paus.

Pingvin fortsatte att kämpa på bra i andra halvlek men lyckades inte riktigt offensivt, bland annat på grund av slarvigt passningsspel.

Till slut blev det ändå 25 poängs skillnad mellan lagen.

Returen i Enköping spelas nästa lördag.

– Det blir så klart tufft att vända men de kan ha en dålig dag. Oavsett vill vi visa att vi är på väg upp och visa att vi finns, säger André Eriksson.

Läs mer om matchen i måndagens pappers- eller .

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons