Annons

Pingvin förstärker med hemvändare

Pingvin RC har inte bara en ny lagledning till årets säsong. Herrlaget får även en hemvändare i landslagsspelaren Andreas "Andy" Persson.
Sport • Publicerad 17 februari 2006
Andy Persson är tillbaka på Pilevallen. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Mitt under brinnande säsong lämnade Andy Persson ett Pingvin som missat slutspelschansen för Malmö RC som krigade om SM-medaljerna.

– Jag gjorde en Judas och klubbytet var inte så populärt. Men jag flyttade i samma veva och tog chansen att få spela slutspel, säger Andy.

Annons

– Och det gick ju bra i Malmö, vi var bara två poäng från en SM-final.

Anledningen till att han nu väljer att gå tillbaka till moderklubben är att George Doggart är tillbaka som tränare.

– Det är lockande att få spela under George. Jag vill vara delaktig i jobbet att lyfta Pingvin. Andy Persson har gjort sju landskamper och han hoppas kunna hjälpa till i Pingvins uppbyggnadsfas.

– I år ska vi till elitserien och nästa år ska vi vara i toppen, då ska vi till final, säger Andy Persson.

George Doggart är nöjd med nyförvärvet.

– Klart det är bra att Andy är tillbaka, han är ju landslagsspelare. Men han är inte mer viktig än de andra spelarna, alla i klubben är viktiga. Jag vill inte plocka ut någon nyckelspelare i truppen.

– Men Andy är kratsare och det är en av de viktigaste positionerna efter klunghalv och ytterhalv. När det gäller spelartruppen anser George Doggart att man måste vara försiktig. Det kan bli fel att plocka in nyförvärv utifrån som kan ta plats från någon av de lovande spelare som redan finns i klubben.

– En anledning till att jag tog på mig tränaruppdraget är att jag vill att våra ungdomar ska utvecklas. Det gäller att hitta rätt balans i truppen och få rätt harmoni.

– Vi har många spelare som är 17, 18 år och som aspirerar på en plats. Det blir tufft för dem och så ska det vara.

Seriesäsongen startar för Pingvins del den 6 maj då Vänersborg besöker Pilevallen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons