Annons

Pingvin förstärker inför hösten

Regerande svenska mästarna Pingvin började säsongen skakigt och ligger inför höstsäsongen utanför en slutspelsplats. Innan säsongen startade tappade laget en del rutinerat folk och har inte riktigt kunnat fylla hålen efter dem.
Sport • Publicerad 31 juli 2004

Men nu presenterar klubben två nyförvärv från Rumänien som de hoppas kan ge laget en knuff uppåt. Det handlar om Marian Furcoi, klungspelare och Nicolae Rosioru som är kedjespelare. Tränare Mark Stacey har hittills sett dem i ett par träningar. - De ser lovande ut. De platsar i laget och verkar ha fin teknik. Det finns mycket rugbykultur i Rumänien och det märks. Stacey tycker det är för tidigt att säga hur mycket de båda nyförvärven kan tänkas påverka lagets tabellplacering. Det är Pingvins ordförande Vasile Gamalan som ligger bakom affären - även om det inte är så mycket affär. Pingvin betalar inte ut någon lön till spelarna utan de söker jobb. Rumänerna kommer båda från Gamalans hemstad Constanta och klubben Farul Constanta. - Jag sa att vi behövde två eller tre spelare som förstärkning och undrade om det var några som ville ha en utflykt och ett äventyr. Det här var också två spelartyper vi behövde, säger Gamalan. Gamalan förklarar att han hoppas på fortsatt utbyte med klubben. - Kanske är det några svenskar i Pingvin som vill åka ner till Rumänien och lära sig mer rugby. De båda rumänerna ska bara stanna i klubben säsongen ut är det tänkt. Men Mark Stacey tillägger: - De kanske får jobb och trivs. Och så kommer de tillbaka. Eller så är de som engelsmännen, de blir kära i nån svensk tjej och sen är det kört. Pingvins höstpremiär är 7:e augusti mot Vänersborg på Pilevallen.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons