Annons

Pingvin förlorade dubbelt i Vänersborg

Sport • Publicerad 5 juni 2006

I premiäromgången vann herrarna med 76– 7 och damerna med 25– 0 och även om Vänersborg då kom med en och annan reserv, så kunde väl ingen tro på raka motsatsen endast en kanpp månad senare?

För att inleda med herrarna, så kunde den matchen börja bättre för Pingvins del. Ted Holmgren spräckte nämligen läppen och tvingades utgå efter endast en kvarts spel. Därmed tvingades också George Doggart och Mark Stacey möblera om i laget.

Annons

Det var säkert en bidragande orsak till att hemmalaget kunde få lite extra spelrum under återstoden fram till pausen. Då ledd också Vänersborg med 12– 7. Pingvinpoängen gjordes av Sebastian Segerhagen och Peter Svensson. Sebastians fem kom efter försök och Peter följde upp med att sätta målsparken som följde och som ju ger två poäng.

Efter pausen hade hemmalaget att bevaka ledningen och kunde också utöka denna med ytterligare tolv poäng. Fram till slutresultatet 24– 7.

– Jag tycker domaren gjorde att vi inte fick chansen att bygga upp vårt spel men samtidigt inser vi de fel vi gjorde och vi ska gå vidare till elitserien. Inget snack om saken, menar Mark Stacey i Pingvinledningen. För damerna var det ungefär samma visa. Storseger alltså i premiären men nu raka motsatsen, där första halvleken dock var poängmässigt jämn.

– Ja, första halvleken är väldigt jämn men i andra kommer vi ingen vart framåt. Försvarsspelet fungerade men det skedde inget explosivt i anfallet, säger Britt Ahlström efter hemkomsten.

Mikaela Andersson fixade ensam sju poäng via ett fint försök och hon satte även målsparken som följde.

– Mikaela kryssade mellan flera hemmaspelare och det var ett jättefint försök, förtydligar Britt Ahlström.

Fler poäng blev det dock inte för Pingvindamerna och Vänersborg vann till slut med 18– 7.

Noteras bör att Pingvin endast kom med 15 spelare i damlaget och det är "precis".

Förlusten innebär att Pingvins elitserieplats i höst är tveksam ännu så länge. En seger mot bottenlaget Lugi är i princip endast en formsak men sedan börjar det svåra. Ett dubbelmöte med Malmö RC, hemma den 10 och borta den 17 juni inleder avslutningen, innan allsvenskan sätter punkt via matchen mot Göteborg hemma den 1 juli.

– Vi ska bara klara av att bli sämts trea. Första matchen mot Malmö ligger lite olyckligt dagen efter studentfirandet här i Trelleborg och vi har tre i laget som tar studenten då, informerar Britt Ahlstrm.

Annons

De tre främsta lagen i både herr- och damallsvenskan går vidare till höstens elitserie, där lagen från norr ansluter.

Sigge Hansson

Det blev en tung resa hem för Pingvins rugbykämpar, sedan hemmalaget Vänersborg besegrat såväl herrarna som damerna med klara siffror. Därmed blev det
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons