Annons

Pingvin får ny ståplatsläktare

Nu står det klart att rugbyklubben Pingvin får en ny läktare med plats för 300 åskådare. Läktaren beräknas kosta 500 000 kronor.
Sport • Publicerad 22 april 2002

I slutet av förra veckan togs det definitiva beslutet i fritidsnämnden att bygga en läktare på Pilevallen. - Eftersom Trelleborgs FF fick en ny läktare för 15 miljoner förra säsongen så tyckte vi att Pingvin också var värda en ny läktare. De har haft stora framgångar de senaste åren och deras behov har varit starkt under flera år, säger Mats Rengbo på upplevelseförvaltningen. Byggnationen av den nya läktaren beräknas kosta 500 000 kronor. Det blir dock inga sittplatser, utan enbart ståplats i trä med tak över huvudet. Som planerna ser ut just nu kommer inte läktaren att vara färdig förrän i höst när seriespelet är klart. Pingvin har dominerat elitserien i rugby under de senaste åren och har totalt tio svenska mästerskapsinteckningar. Läktarbygget är ett stort lyft för klubben. - Det blir en symbol för vår arena. Vi har tryckt på om läktarbygget i flera år, men nu när vi lade ett eget förslag så nappade kommunen. Det här var efterlängtat, behovet har varit stort, säger ordföranden Jörgen Kaptein. Text: Thomas Karlsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons