Annons

Pingvin borta från SM-guldet

Enköping blev en för tuff uppgift för Pingvin i SM-semifinalen. Trelleborgslaget förlorade med 3–63.
Sport • Publicerad 8 september 2012

Det är returmöte på Pilevallen nästa lördag. Men SM-semifinalen är redan avgjord efter Enköpings storseger på Korsängens rugbyarena.

Enköping vann med hela 63–3 (17–0).

Annons

– Vi missade tacklingarna i början av matchen och släppte igenom dem för enkelt. Den dåliga starten påverkade hela strukturen på vårt spel. Vi gjorde tyvärr ingen bra match, säger Pingvins tränare Tom Tamanivalu.

Enköping, som var ett av tre lag i allsvenskans elitdivision, håller en hög klass och orutinerade Pingvin var helt enkelt numret för litet.

– Enköping är ett väldigt bra lag. Sedan består också halva deras lag av utländska spelare medan vi nästan bara har svenska spelare och ett väldigt ungt lag. Vi nådde vårt mål att gå till semifinal, vi sa att allt annat denna säsong skulle bli bonus, säger Tom Tamanivalu.

Alfred Meitmann, som flögs in från Irland till matchen, gjorde Pingvins poäng.

Läs mer om matchen i måndagens Trelleborgs Allehanda.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons