Annons

Pingislivet leker för Veronica Mattiasson

Trelleborgs BTK avslutade seriespelet i elitserien med en knapp förlust mot Råå med 4–6. Om drygt två veckor börjar slutspelet mot Spårvägen. Veronica Mattiasson är i sitt livs form, men kanske måste avstå första SM-kvartsfinalen.
Sport • Publicerad 18 februari 2008
Veronica Mattiasson har gjort en stark säsong på TBTK:s förstabord, trots att hon bara hinner träna en till två gånger i veckan. Bild: Claes Nyberg
Veronica Mattiasson har gjort en stark säsong på TBTK:s förstabord, trots att hon bara hinner träna en till två gånger i veckan. Bild: Claes NybergFoto: 

Den 5 mars spelas den första SM-kvartsfinalen mot Spårvägen i Söderslättshallen. TBTK är då ett försvagat lag.

Nathalie Bawden måste stanna hemma i London på grund av sitt arbete. Utan henne blir Spårvägen en oerhört tuff uppgift.

Annons

– Inte mycket att göra åt. Men hon är med när vi åker till Stockholm på fredagen. Vi får försöka ta två matcher i Stockholm i stället, säger TBTK:s lagledare Inge Augustsson.

I Veronica Mattiassons fall är det också jobbet som reser förhinder.

– Jag jobbar natt den onsdagen vi spelar, och jag vet inte om jag kan byta. Så lätt är det inte, berättar Veronica Mattiasson som arbetar som personlig assistent. Hektiska pingisveckor väntar för familjen Mattiasson. Samtidigt som TBTK står inför slutspel är Mikael Mattiasson på väg in i slutspel med sitt danska lag.

– Det kan bli svårt att pussla i hop det, men vi får göra så gott vi kan, säger Veronica som sedan sonen Isak föddes för fem år sedan prioriterar familjen före bordtennisen.

– Nu spelar jag för att det är roligt, och det är därför det går så bra. Jag har aldrig spelat så bra som nu, säger hon.

Veronica Mattiasson höll stilen i lördags också. Två snabba singelvinster mot BTK Linné och sedan klar 3-0-seger mot Råås Nina Vakkila.

Mot förra klubbkamraten Marie Olsson förlorade hon med 1–3 trots seger i första set.

Toppmatchen mot Råå slutade med förlust, 4–6. För TBTK gällde matchen bara äran, för Råå var det seriesegern som stod på spel.

Lagen följdes åt fram till 4–4 innan Helsingborgslaget vann de två dubblarna.

Om Spårvägen besegras i kvartsfinal blir det revanschmöte mot Råå i semifinal.

Annons

– Kan vi spela med fullt lag har vi en jättechans, säger Veronica Mattiasson.

Och fullt lag räknar lagledaren Inge Augustsson med att ha till returmatcherna i Stockholm den 7–8 mars.

– Tjejerna blir bättre och bättre. Tiden talar för oss. Vi har en riktigt bra chans, menar Inge Augustsson.

TBTK har nu drygt två veckor på sig att slipa på slutspelsformen.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons