Annons

PIK startar ny klubb och satsar mot eliten

Palmstaden satsar nytt och brett. Inför nästa säsong startar klubben ett lag för gamla PIK:are. Samtidigt utvecklas elitsatsningen. Vinsten? ”Vi blir en attraktivare klubb”, säger ordföranden Lessly Sommer.
Sport • Publicerad 25 mars 2010

TRELLEBORG. Palmstadens seriespel är avslutat för säsongen. Klubben ligger dock inte på latsidan. Sportgruppen har utökats och en ny organisation arbetats fram.

– Nu är nästan alla pusselbitar på plats inför nästa säsong. Nu får vi en naturlig gång från ungdom till representationslag, säger Lessly Sommer.

Annons

I toppen på den nya strukturen finns Palmstadens A-lag. Därunder kommer farmarlaget Palmstaden BK att spela i division fyra. Laget kommer att ha elitinriktning med fokus på talangutveckling.

Ytterligare ett division fyra-lag kommer att startas. För att göra detta måste dock en ny klubb bildas då samma förening inte får ha två lag på samma serienivå. Den kompletterande klubben IBK Palmstaden kommer till stora delar att bestå av gamla PIK-spelare.

– Vi frågade om det fanns intresse och gensvaret var kanon. Ett 20-tal spelare är redan klara. Det är mest gamla PIK:are som kommer tillbaka och Martin Andersson, som spelat i klubben tidigare, blir tränare, säger Lessly Sommer.

På ungdomssidan kommer klubbens spelare födda 1992–1995 att spela i juniorallsvenskan. Ett stort lyft enligt Palmstadens ordförande.

– Det nästan viktigaste med vårt nya upplägg är att våra juniorer får möta de bästa, säger han.

Klubben kommer även att satsa på flertalet nya ledare samt en massör.

– Det kostar en del pengar men det har vi nu.

Vilka fördelar ser du med er nya struktur?

– Vi vinner på att det finns alternativ för alla som vill spela i PIK. Det finns lag för vilken ambitions-, kunskapsnivå, eller kön som helst, säger Lessly Sommer och tillägger att även damverksamheten kommer att få ett liknande upplägg.

– Allt kommer bli klart i april månad, säger han.

Johan Silfversten Bergman
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons