PIK nästjumbo efter ny hemmaförlust

Sex insläppta mål på 20 minuter. Redan efter den första perioden var matchen mellan Palmstaden och Landskrona i princip över.
– Vi har satt oss själva i skiten, säger lagkaptenen Marcus Nilsson.
Innebandy • Publicerad 2 februari 2019 • Uppdaterad 4 februari 2019
Marcus Nilsson och Palmstaden hade en tuff dag under lördagen.
Marcus Nilsson och Palmstaden hade en tuff dag under lördagen.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Det började i en rasande fart och första perioden mellan Palmstaden och Landskrona blev målrik. Totalt åtta mål och det var PIK som hade det jobbigast och låg under med 2–6 efter 20 minuter.

– Det var en händelserik period. Vi gör ju en dålig början och sätter matchen där mot oss själva. Det är rätt surt och vi slarvar lite och de får kontra, säger lagkaptenen Marcus Nilsson.

Efter det täppte Palmstaden igen mer och i uppställt försvar hade de ganska bra koll på motståndarna. Matchen spelades i ett rasande tempo, och även om hemmalaget lyckades reducera kom gästerna tillbaka.

– Både vi och Landskrona har många temperamentsspelare och på trissas det upp. Så var det förra matchen också, säger Marcus Nilsson.

Lagen gjorde två mål var i de resterande perioderna och med knappt tio minuter kvar ledde Landskrona fortfarande med fem mål.

Joel Westerlund fick göra ett tröstmål i slutet av matchen men det hjälpte föga.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Ändå forcerade Palmstaden de sista minuterna och Joel Westerlund reducerade till 4–8 med knappt fem minuter kvar. Tränaren Patric Malterius plockade ut Max Flink i målet och PIK gjorde vad de kunde, men fyra mål var för mycket att ta igen.

Med knappt två minuter kvar blev det dock knäpptyst inne i Södans B-hall. Landskrona lyckades bryta ett anfall och kunde lobba in bollen i öppet mål från egen planhalva till slutresultatet 4–9.

Förlusten betyder för Palmstadens del att laget åkte ner på nedflyttningsplats.

Nästa match för Trelleborgslaget blir borta mot ligatvåan Willands på fredag, men lagets kapten tror ändå att PIK, som just nu är nästjumbo, kan klara sig kvar.

– Där finns potential att ta viktiga poäng och det ska vi göra. Vi har satt oss själva i skiten och nu är det ingen annan än vi som kan lösa det, säger Marcus Nilsson.