Annons

PIK-damer höll undan

Palmstadens damer fick en smakstart på säsongen. Borta mot lundalaget IBK Finn blev det vinst med 4-2.
Sport • Publicerad 27 september 2010

– En jätteskön start, säger tränaren Alex Nikolaidis.

Förutsättningarna inför Palmstadens premiär har inte varit optimala. Anfallarna Julia Schyllert och Hanna Hassel är båda långtidsskadade. Samtidigt har laget bara en tillgänglig målvakt efter att förstahandsalternativet Beverly Smedenäs brutit benet och Caroline Kronholm valt att varva ner i division tre.

Annons

– Det var tänkt att vårt nyförvärv Sofie Brandt skulle få växa in i det, säger Alex Nikolaidis.

24-åringen som inte spelat innebandy på två säsonger har dock axlat ansvaret i målet. I premiären mot IBK Finn gick förre Gårdarike-spelaren in och styrde försvaret exemplariskt.

– Hon har gått från klarhet till klarhet, Det är positivt att hon har kommit in i det så pass. Hon har verkligen visat framfötterna, sa tränaren.

Efter matchen ville Alex Nikolaidis lyfta fram ytterligare två tjejer.

– Sabina Persson tar stort ansvar i sin femma. Hon visar vägen, peppar och tar tag i det spelmässigt sedan gör Alexandra Bülow ett idogt arbete. Hon är ihärdig och tar stort ansvar med sina löpningar.

Till helgens hemmapremiär måste Palmstaden ställa om mentalt. Med 0–4 i tredje perioden tappade Palmstaden spelet när IBK Finn reducerade till 2–4.

– Mot slutet var det vår orutin som brast. Efter att de gjorde 1–4 hade vi svårt att ta tag i det igen. Vi får dra lärdom av det nu, vi ska inte bli skrämda och inte falla ihop mentalt om vi får mål i rumpan, då måste vi ta nya tag. Vi måste bli bekväma med att leda.

Sett över hela matchen var segern dock given.

– En rätt komfortabel vinst. Vi hade större tekniskt kunnande och bättre taktik, säger PIK-tränaren.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons